Жените имат нужда от повече сън, отколкото мъжете, защото мозъците

...
Жените имат нужда от повече сън, отколкото мъжете, защото мозъците
Коментари Харесай

Жените имат нужда от повече сън от мъжете

Жените имат потребност от повече сън, в сравнение с мъжете, тъй като мозъците им са по-сложни и работят по-усърдно денем, твърди ново изследване, поместено в Independent.

Когато девойките не си набират задоволително сън и отмора, това може да довече до сърдечно-съдови болести, меланхолия и психически проблеми. “Една от главните функционалности на съня е да даде опция на мозъка да се възвърне. По време на бездънен сън, кората на основния мозък – частта от мозъка, виновна за мисловната памет, езика и така нататък, се освобождава от сетивата и минава в режим на възобновяване, ” изяснява създателят на изследването проф. Джим Хорн, специалист по съня.

 Жените имат потребност от повече сън от мъжете

“Жените са способни да се оправят с няколко задания едновременно, да бъдат по-гъвкави, което значи, че те употребяват повече от работата на мозъка си, в сравнение с мъжете. Ето за какво дамите се нуждаят от повече сън, те имат потребност приблизително от към 20 мин. повече, в сравнение с мощния пол, ” пресмята Хорн.

Въпреки това мъжете, които имат по-трудна работа, включваща вземането на доста решения и ексцентрично мислене, също е евентуално да имат потребност от повече сън, в сравнение с средностатистическия мъж.

Хорн показва, че неналичието на задоволително сън при дамите води до редица странични резултати – нараснали равнища на психически стрес, покачват се възприятията на неприязън, яд, меланхолия и всички те се демонстрират при дамите, които спят неприятно и малко, само че не и при мъжете.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР