Жените и цветнокожите постигнаха голям напредък, ако става дума за

...
Жените и цветнокожите постигнаха голям напредък, ако става дума за
Коментари Харесай

Когато говорим за пари, мъжете все още доминират в Холивуд

Жените и цветнокожите реализираха огромен прогрес, в случай че става дума за настройките към тях в киноиндустрията, но мъжете все още преобладават в супербюджетните телевизионни продукции. Това излиза наяве в последния  годишния отчет за многообразието в Холивуд на UCLA.

Докладът откри, че 21% от стрийминг сериалите, основани от бели мъже, са имали бюджет за епизод от 7 милиона $ или повече. Това е спрямо 11,1% от сериалите, основани от цветнокожи, и единствено 2,9% от сериалите, основани от бели дами. Последната статистика се свежда до едно шоу: „ WandaVision “ на Disney.
 31 окт 2022 | Столична община уважи 250-тия ден на съветската експанзия против Украйна със самобитна " стълбица от книги " със...
66,6% от предаванията, основани от цветнокожи, са имали бюджет под 3 милиона $ или дори по-малко на епизод. Сред белите дами 42,9% от основателите на стрийминг сериали са имали бюджет сред 3 и 5 милиона $.

„ Следващите няколко години може да са същински тест за това дали Холивуд в действителност е предан на измененията, които дадоха обещание по време на расовите сметки на нацията след убийството на Джордж Флойд “, сподели Ана-Кристина Рамон, шеф на Инициативата за проучване на развлеченията и медиите в UCLA.

Докладът от 70 страници наблюдава данни за пола и расата за основни продуцентски работни места в 107 телевизионни, 109 кабелни и 191 цифрови излъчвания от сезон 2020 –2021. 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР