Жената на снимката, която изглежда почти неузнаваема, е извървяла път,

...
Жената на снимката, която изглежда почти неузнаваема, е извървяла път,
Коментари Харесай

Тя видяла как малтретират майка й, но се калила от трудностите и станала голяма актриса

Жената на фотографията, която наподобява съвсем неузнаваема, е извървяла път, застлан с компликации, неизменност, само че най-после приключил с триумф. Зад блестящата осанка на тази земна звезда се крие трогателна история за инциденти и увереност.

Кралицата на холивудския искра Хали Бери има житейска история, която е почтена за филмиране. Тя е първата афроамериканска актриса, спечелила „ Оскар “ за основна роля. 

Момичето на тази фотография, която по нищо не наподобява на блестящия облик, който демонстрира през днешния ден, е имала мъчно детство преди да стане известна във филмовата промишленост.

Нейната история демонстрира голяма отдаденост към специалността и непоклатима увереност пред лицето на компликациите.

Трудното детство

Хали Мари Бери е родена на 14 август 1966 година в Кливланд. Нейните родители кръстили щерка си на локален магазин за търговия на дребно, Halle’s Department Store.

 

Вижте тази обява в Instagram.

 

Публикация, споделена от Halle Berry (@halleberry)

Майката на Холи, Джудит, работла като здравна сестра, а татко й, Джером, почнал кариерата си в психиатрична клиника и по-късно се преквалифицирал като водач на рейс.

Актрисата е родена в общество, изпълнено с расови спорове и вътрешни разтърсвания, което прави ранните й години сложни и несигурни.

От дребна тя носи своите прочувствени рани поради това, че е виждала с очите си по какъв начин майка й страда в насилствена връзка. И тези рани и компликации са оформили нейната храброст и неизменност.

Родителите на Бери се развели след сложен интервал, в който бащай биел майка й, постоянно пред очите на Холи и по-голямата й сестра Хайди. Семейството няма новина от него, откогато си тръгнал и не знаят какво се е случило с него.

В гимназията тя става деен участник в учебния живот, като е началник на мажоретния състав, съосновател на учебния вестник и е определена за президент на класа.

 

Вижте тази обява в Instagram.

 

Публикация, споделена от Halle Berry (@halleberry)

Пътят на Бери към триумфа се характеризирал със мощна мотивация и безмилостно неизменност.

В началото на 80-те Бери взе участие в състезания за хубост. През 1985 г.  печели състезанието Miss Teen All-American. Година по-късно става  „ Мис Охайо “, което й отваря пътя да се бори за купата на най-красивото момиче в Съединени американски щати. Хали заема второ място и отива на Мис Свят, където става първият негър представител на Съединените щати в историята на състезанието. Тя стигна до финала и стана 5-та подгласничка.

През 1989 година Холи се реалокира в Ню Йорк,за да се осъществя в модата. Но първите опити се провалят и тя остава без пари. Дори прекарва нощта в подслон за бездомни. Когато най-сетне си намираа работа, е диагностицирана с диабет.

Пробивът в киното

Холи не унива поради здравословното си положение и пробива в киното. Участието й в телевизионния сериал „ Живи кукли “ през 1989 година й оказва помощ да реши финансови проблеми и да увеличи самочувствието си. След това Спайк Лий я хвърля в „ Треска в джунглата “ през 1991 година, а в същата година тя взе участие с Брус Уилис в „ Последният бойскаут “.

Върхър е „ Оскар “-ът през 2002 година за основна женска роля за „ Балът на чудовищата “.

 

Вижте тази обява в Instagram.

 

Публикация, споделена от Halle Berry (@halleberry)

Оттам нататък следва прочут път единствено нагоре.

Със своя триумф Хали Бери трансформира в лъч на вярата за жертвите на домашно принуждение, трансформирайки страданието им в цел и употребявайки гласа си, с цел да упорства за промени.

В персоналния си живот звездата е имала доста компликации и разочарования, макар впечатляващите си триумфи в кариерата.

Нейната увереност била подложена на тестване от разногласия за настойничество, парични проблеми и бурни връзки, само че с всеки крах тя ставала по-силна и по-устойчива…

Нейната храброст и непримиримост са ентусиазъм за доста други, изправени пред сходни провокации, показвайки, че всеки може да преодолее всичко със храброст и неизменност.

Историята на Бери припомня, че същинският триумф зависи освен от похвалите и достиженията, само че и от устойчивостта на човешкия дух.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР