Жената, която беше нападната от мечката е жива и здрава,

...
Жената, която беше нападната от мечката е жива и здрава,
Коментари Харесай

Няма да убиват мечката, нападнала жена

Жената, която беше нападната от мечката е жива и здрава, а през последните три денонощия животното не е засичано в региона. Надявам се да е високо в гората. Това изясни кмета на Белица Радослав Ревански пред bTV. 

Той е безапелационен, че никой няма да убива мечката.

" Два часа след нападението тя беше засечена в същия регион и по тази причина не разреших достъпd до него, нямаме позволение за отстрел ", изясни кметът.

Аки Исмаил, който е горски чиновник, изясни, че е допустимо мечката да бъде прогонена. " Това е животно, което мигрира, не може да стои там, където има звук ", посочи той.

Радослав Ревански изясни, че е взето решение да се направи акция и среща с локалната общественост, тъй като не престават да вървят за гъби. " Казах им: Като ходите за гъби, бъдете по-шумни. Дивите животни бягат от хората ", уточни кметът.

Той напомни, че преди 30 дни е имало издадено позволение за отстрел, само че животното не е открито. " Тя си е в гората и няма да се отстрелва, нямаме неприятно отношение към животните в община Белица ", сподели още той.

Местната власт изиска отстрел на животното след нападението, само че хора сътвориха онлайн петиция в отбрана на мечето.

" Това е просто неприемливо в една цивилизована европейска страна. Нормално като отидеш в гората и да имаш едно на разум, че нещо може да се случи. Дали змия, дали нещо друго. Просто би трябвало да стартираме да имаме хуманно отношение към животните ", сподели Цветелина Йорданова, основател на петицията в отбрана на мечката.

" От фондация " Четири лапи " считаме, че при всички положения би трябвало да се направи вероятното животът на мечката да бъде непокътнат, както и регионът да бъде безвреден за хората там ", означи Димитър Иванов, шеф на Парка за танцуващи мечки.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР