Жената е починала в таксиАдминистративно-наказателни санкции ще бъдат наложени на

...
Жената е починала в таксиАдминистративно-наказателни санкции ще бъдат наложени на
Коментари Харесай

Наказват Спешна помощ в Сливен заради отказана линейка

Жената е умряла в такси

Административно-наказателни наказания ще бъдат наложени на чиновници от Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) в Сливен. Това сподели шефът на Изпълнителната организация „ Медицински контрол “ (ИАМН) Иванка Динева по време на съвещание на парламентарната комисия по опазване на здравето във връзка случай, в който жена умря в такси на път за болничното заведение в Сливен, без да бъде обезпечена кола за спешна помощ за превозването ѝ.

Триажът не е изработен вярно и не е изработен от лице, което има право да го прави, уточни Динева. Тъй като пациентката не е можела да приказва още от детската си възраст, нейн непосредствен се е обадил с искане за кола за спешна помощ, добави Динева. Близкият на пациентката е съобщил на диспечера, че дамата не може да приказва, само че диспечерът два пъти е настоял да чуе  болна та и самата тя да каже къде я боли, сподели още Динева. Близкият на пациентката е обяснил, че дамата не може да диша, само че диспечерът е продължавал да упорства да разбере къде я боли. Разговорът е траял няколко секунди, като най-после диспечерът е питал дали за първи път му се обаждат за тази пациентка. След като близкият удостоверява, че се обажда за първи път, диспечерът е споделил да докарат пациентката до болничното заведение, след което е затворил телефона, добави Динева. Жената умира пред болничното заведение, а до там е закарана с  такси  от роднините ѝ.

В съответния ЦСМП равнищата на заплащане на чиновниците са много положителни, сподели още Динева и уточни, че брутните им заплати, без спомагателното материално стимулиране и начислен клас за прослужено време, са по-добри от заплатите на проверяващите чиновници на ИАМН, информира .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР