Жена се оплака, че е била опипвана от непознат, докато

...
Жена се оплака, че е била опипвана от непознат, докато
Коментари Харесай

Жена е станала жертва на сексуален тормоз във VR вселената на Meta

Жена се оплака, че е била опипвана от чужд, до момента в който е работила като бета тестер във VR платформата Horizon Worlds на Meta. Компанията-майка на Фейсбук към този момент е почнала вътрешно следствие на случая.

Horizon World разрешава на потребителите да поддържат връзка и да играят игри с до 20 други аватара. В обява в формалната Фейсбук група на бета тестерите дамата, поискала анонимност, споделя, че аватарът ѝ е опипван от чужд. Други консуматори са удостоверили случая.

„ Сексуалният тормоз не е смешка в елементарния интернет, само че да бъдеш във виртуалната действителност прибавя още едно равнище, което прави злоупотребата още по-интензивна “, написа потърпевшата. Тя декларира също, че случаят е станал в Plaza - една от главните зони, където хората се събират.

Припомняме, че на 9 декември Meta отвори Horizon Worlds за консуматори на възраст над 18 години в Северна Америка. Смята се, че платформата доста прилича визията на Марк Зукърбърг за метавселената.

След обявата на дамата, Meta стартира вътрешно следствие на случая, който съгласно MIT Technology Review се е случил на 26 ноември. Жената е написала обявата на 1 декември, оповестява изданието.

Компанията-майка на Фейсбук показва още, че по време на случая жертвата не е присъединила функционалността за сигурност, предопределена да предотврати издевателството в границите на платформата. Тя може да бъде задействана от потребителите, които се усещат застрашени в платформата и е предопределена да попречи на другите да взаимодействат с тях.

А ето тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР