Жена с много рядка анатомична малформация роди здраво момиченце с

...
Жена с много рядка анатомична малформация роди здраво момиченце с
Коментари Харесай

Жена с две матки без бъбрек роди здраво дете

Жена с доста рядка анатомична малформация роди крепко момиченце с цезарово сечение. Раждането бе в СБАЛАГ " Майчин дом ", оповестиха от болничното заведение.

Случаят на 26-годишната жена е неповторим за здравната процедура освен у нас, само че и в света . Младата жена е с две матки, две маточни шийки, две влагалища и изчезнал бъбрек .

През 2018 година родилката през днешния ден е диагностицирана с инвазивен карцином на едната маточна шийка. Още тогава лекуването й е поето от високоспециализирания екип в СБАЛАГ " Майчин дом ", в който вземат участие доцент Божидар Славчев, проф. Иван Костов и доктор Наталия Петракиева.

Направена й е извънредна интервенция за коренно премахване на маточните шийки, лимфна дисекция и слагане на абдоминален серклаж , като в същото време се съхранява детеродната функционалност на дамата. Лечението й минава сполучливо и при започване на тази година забременява.

Екипът, който към този момент две години следи пациентката, направи през днешния ден, в 33-та гестационна седмица на бременността цезарово сечение. Операцията е сполучлива. Майката и бебето са в положително положение .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР