Жена на 42 г. почина пред спешното отделение в болницата

...
Жена на 42 г. почина пред спешното отделение в болницата
Коментари Харесай

Жена умря на входа на болница заради формалности. Българите бесни

Жена на 42 година умря пред незабавното поделение в болничното заведение във Враца преди да бъде призната за лекуване. Според очевидци, вместо незабавна здравна помощ дежурната сестра на регистратурата стартира да прави тест за ковид и да желае персонални данни на пациентката, до момента в който тя изпада в клинична гибел, съобщи бТВ.

Ситуацията се разиграва пред очите на детето на умрялата. Скандалният случай стана прочут на цяла България след публикуването на видеоклип в обществените мрежи от очевидеца на случая Иван Илиев. Хората са гневни и желаят отмъщение за случилото се.

„ Във въпросната нощ жена ми получи сърдечен припадък, извикахме Бърза помощ и по този начин се озовахме в незабавното поделение. За благополучие, я одобриха незабавно. Бях в коридора, когато се получи тази грозна панорама “, описа той пред бТВ.

„ Спря автомобил на рампата на спешна помощ и някакъв човек се развика: „ Хайде бе, хайде, какъв брой време ще я чакаме тази спешна помощ? Аз я карам, а няма кой да ми помогне да я свалим “. Момичето от регистратурата отиде и му оказа помощ. Тя стартира да го пита за документи, за персонална карта. Човекът се тормози и изпусна портмонето на земята, не можа да откри нищо “, добави той.

По думите на очевидеца дамата от регистратурата е почнала да забърква нещо за коронавирус тест.

„ Главата на дамата падна обратно, тя към този момент умираше. Не познавам фамилията, оказах се инцидентен очевидец. За мен държанието на служителката е несъответстваща работа, трябваше с влизането да се извикат медиците и да се вкара в незабавното поделение. Беше безпредметна операция с тези документи и проби “, добави Илиев.

От болничното заведение - МБАЛ „ Христо Ботев “ - дефинираха случая като неприемлив и обявиха, че ще уволнят служителката си. Междувременно тя сама е подала молба за овакантяване. Заявила, че съжалява за случилото се.

Окръжната прокуратура в града се самосезира по случая. Предстоят разпити на очевидци, дежурните медицински лица, както и последователността на техните дейности. Възложената съдебномедицинска експертиза следва да откри повода за гибелта на дамата.

На проверяващите е указано да изискат и приложат заверени преписи от цялата здравна документи, както и всички други относими документи и да бъдат открити дейностите на длъжностните лица, приемащи сигнали на незабавния телефон.

Предстои цялостна инспекция на дейностите на медицинските лица за избавяне живота на болната, техни възможни пропуски и бездействия с оглед закононарушение за причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване, прибавят от държавното обвиняване.

Министърът на опазването на здравето Асена Сербезова разпореди на „ Медицински контрол “ да ревизира събитията към случилото се, оповестяват от здравното ведомство.

Проверени ще бъдат както Центърът за незабавна здравна помощ във Враца поради изказванието, че медицински екип на центъра не се е отзовал на адреса, по този начин и дейностите на медицинския личен състав в лечебното заведение. РЗИ-Враца също ще влезе на инспекция в МБАЛ „ Христо Ботев “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР