Жена и съпругът й от село Скребатно обвиняват лекар от

...
Жена и съпругът й от село Скребатно обвиняват лекар от
Коментари Харесай

Тежки обвинения към лекари, бебе почина при раждането

Жена и брачният партньор й от село Скребатно упрекват доктор от Спешния център в Гоце Делчев за загубата на бебето си. Бременна жена търси помощ на 14 август поради мощни болки в корема, получава инжекция и е изпратена у дома, където по-късно, ражда ненадейно.

Близките на родилката упрекват доктор от незабавния център в Гоце Делчев в лекарска неточност и небрежност.
-->
„ На 14 вечерта към 8 и нещо получава болки, доктор Фидошев поставя инжекция. Прибираме се на село, болките не престават. Звъня на нейната лекарка, на четвъртия път получих смс, само че тя загуби бебето “, споделя Виктор Панюков, брачен партньор на Джумилей.

Близките на дамата не знаят даже каква инжекция ѝ е била сложена.

„ Били са и някаква инжекция и си я връщат. Към 21-22 ч. ми звъни и споделя, че ситуацията се утежнява. Паля колата и какво да видя – пред банята локва кръв, дамата е родила детето мъртво и го държи вкочанено. Виктор плаче, дребното дете откъм гърба пищи. Завих я в един чаршаф и я качвам в колата, идваме в незабавното. Казвам „ Защо не качихте дамата в АГ-то или да извикате лекар, който е способен. Той сподели „ Извинявайте, сбъркал съм “, описа Манчо, свекър на Джумилей и татко на Виктор.

Спешният център в Гоце Делчев е под шапката на този в Благоевград. Оттам разясниха случая по този начин:

„ Преценка на лекаря е по какъв начин да постъпи. Д-р Фидошев е хирург с дълготраен стаж, той е решил по този начин. Не е в нашата подготвеност да кажем дали има, или не лекарска неточност. Надявам се Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ да каже има ли виновност сътрудника, спазени ли са разпоредбите за добра здравна процедура. Ако се окаже, че е лекарска, бих могъл да наложа дисциплинарно наказване и финансова глоба на сътрудника “, сподели доктор Красимир Михайлов, шеф на незабавен център Благоевград.

Предстои инспекция на „ Медицински контрол “ и на Спешния център в Благоевград. Близките на родилката обаче упорстват доктор Фидошев да бъде отхвърлен и да бъде потърсено пояснение от наблюдаващия доктор на дамата – доктор Стоева, която не е дала отговор на позвъняванията им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР