Железниците са оставени в окаяно състояние, смята новият екип на

...
Железниците са оставени в окаяно състояние, смята новият екип на
Коментари Харесай

Властта за БДЖ: Неспазени графици, закъснения и лоша хигиена


Железниците са оставени в окаяно положение, счита новият екип на Министерството на превоза. Заместник-министърът Красимир Папукчийски сигнализира за неспазване на графика, огромни закъснения и неприятна хигиена.

Над 5000 са отмените пътувания единствено от началото на година. Закъсненията по няколко часа, а нови локомотиви се стопират от придвижване. Това са единствено част от откритите от транспортното министерство проблеми.

Затова страната стартира незабавен ремонт на влакове и вагони, а от управлението на железниците се въздържаха от коментар.

В началото на годината ви показахме снежните условия, в които бяха сложени пасажерите.

През лятото измежду главните проблеми се оказа хигиената във влаковете.

Лоши условия и за личния състав в железниците, вижда заместник-министърът по превоза до момента в който пътува от София до Пловдив. Като остновни проблеми показва още закъснението и анулацията на влакове.

“От началото на годината досега са анулирани 5700 бързи пътнически влака, това са повече от 12 дни, в които не са се движили влакове, всекидневно генерираното забавяне е сред 1000 и 1800 минути “, съобщи заместник-министър Красимир Папукчийски.

Служебният министър уточни още, че е нарязана за скрап 17-годишна мотриса при изискване, че междинният им живот доближава до 35 години. Контрол от БДЖ липсвал.

" Само вземанията, които са просрочени и несъбрани от страна на " Товарни транспорти ", са 23 милиона лв. ", заяви зам.-министърът.

Обявената за първи път от 10 години от железниците облага транспортното министерство дефинира като " счетоводен трик ".

А пасажерите се надяват пътуването напълно да се усъвършенства, като цените на билетите останат същите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР