Желатинът няма миризма и вкус, той е прозрачен и обикновено

...
Желатинът няма миризма и вкус, той е прозрачен и обикновено
Коментари Харесай

Как се работи с желатина

Желатинът няма миризма и усет, той е транспарантен и нормално се продава във тип на прахуляк. На някои места се продава желатин и на листове. Желатинът се употребява за разнообразни типове ордьоври и десерти, с негова помощ се украсяват торти, кремове и сладкиши.

Най-лесният метод за работа с желатин е следният: разтваряте го в студена вода, по-късно го разтваряте на водна баня и го добавяте към продуктите, които са посочени в рецептата.

Никога не оставяйте желатинът да кипне, до момента в който го разтваряте. Точно по тази причина той се разтваря на водна баня, с цел да се избегне сходен резултат. Ако оставите желатина да кипне, той ще се сгъсти и няма да може да бъде прибавен към останалите артикули.

Добре е да употребявате за накисването на желатина студена преварена вода. Оставете го да набъбне, с цел да можете по-късно да го разтворите. Желатинът се накисва във вода, която е шест пъти повече като количество по отношение на желатина. Оставя се най-малко за половин час.

 Желатин

Важно е да се съблюдават пропорциите, с цел да се получи хубав резултат с приятна консистенция. Ако добавите 20 грама разперен желатин в един литър течност, ще се получи по този начин нареченото треперещо желе. Ако в един литър течност добавите към 50 грама желатин, ще получите желе, което може да се реже с нож.

Когато употребявате желатина в композиция с плодове, би трябвало да ги нарежете на ситно, тъй като желатинът не може да се закрепи върху едро нарязани плодове.

Не се предлага охлаждането на желето да става във фризер, тъй като става на кристали. Винаги гледайте периода на валидност на желатина, с цел да не развалите ястието.

Най-лесното желе, което можете да приготвите, е от плодове или плодов сок. Накиснете 15 грама желатин в половин литър вода. След един час прибавете литър и половина плодов сок или сок от компот, като авансово сте го затоплили до 60 градуса.

Сложете съда на огъня и 10 минути го нагрявайте на муден огън, без да кипне, като го разбърквате непрекъснато. В купички се поставят нарязани плодове и се заливат със сока. Може да извършите плодово желе и без плодове, единствено от сок.

Прочети още нездравословен ли е желатинът и какво съдържа желатина.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР