Желанието на ГЕРБ е да сформира нов стил на политическо

...
Желанието на ГЕРБ е да сформира нов стил на политическо
Коментари Харесай

Дариткова: Формираме ново политическо поведение

Желанието на ГЕРБ е да образува нов жанр на политическо държание, разположен отвън рамките на прехода, разгласи в декларация пред Народното събрание през днешния ден председателката на парламентарната група Даниел Дариткова.

Тя благодари на народните представители от „ Обединени патриоти “, Движение за права и свободи, „ Воля “ и самостоятелните депутати за това, че извършват уговорките към гласоподавателите си съзнателно и правилно и с наличието си засвидетелстват своето почитание към парламентаризма и волята на българския народ.

„ Като част от ръководещото болшинство ПГ на ГЕРБ не може и няма право да съобщи хората, които са избрали актуалното ръководство. Затова ще продължим да изпълняваме управническата стратегия “, акцентира доктор Дариткова. Тя разгласи, че през тази сесия приоритет на ГЕРБ ще бъде икономическото развиване на страната.

„ Ще продължим да поставяме старания за оптимално висока претовареност, която да докара до нарастване на приходите в публично-частния бранш. Потвърждаваме уговорката си да не усилваме налозите си и да продължим сполучливата политика във връзка с битката с контрабандата и сивата стопанска система. Ще продължим да изпълняваме поредно стъпките за присъединение на страната към валутния механизъм и към банковия съюз. Образованието ще продължи да бъде измежду главните цели на ръководството “, добави доктор Дариткова.

Тя уточни, че ГЕРБ ще инициира законодателни промени в областта на енергетиката, опазването на здравето, превоза и земеделието. както и дейностите с модернизацията на отбранителните качества.

Обезпокоени сме от отсъствието на Българска социалистическа партия – парламентарният разговор е сменен от самоцелна борба, изясни още Даниела Дариткова. Тя уточни, че ГЕРБ е обезпокоена от това неявяване не тъй като Народното събрание е блокиран, защото тя означи, че през последните месеци съвещанията се организират постоянно и законодателната работа продължава, а тъй като българските жители, дали своят вот за Българска социалистическа партия на последните парламентарни избори са оставени без своето политическо посланичество. По думите ѝ парламентарният разговор е сменен от самоцелна борба.

Активното ни присъединяване в предизборната акция няма да попречи на работата ни в пленарна зала, безапелационна бе председателката на парламентарната група на ГЕРБ.

„ Настоящата сесия на Народното събрание стартира в разгара на акцията за изборите за Екологичен потенциал. Краят ѝ ще бъде не по-малко начало на акцията за избори за локална власт “, сподели тя. По думите ѝ сигурно това ще се отрази на работата на Народното събрание.

„ Като народни представители от ръководещото болшинство ние сме длъжни да осигуряваме законодателния развой, който е в основата на провеждането на политики в разнообразни области на публичния живот. Отвъд предизборните акции имаме ангажимент да подсигуряваме осъществяването на програмата на държавното управление. Още при започване на тази сесия от името на ПГ на ГЕРБ държа да препотвърдя нашия ангажимент към държавното управление и действието на Народното събрание и да дам явен знак, че дейното ни присъединяване в предизборната акция няма да попречи на работата ни в пленарна зала и в другите парламентарни комисии “, добави Дариткова.

„ Нашето наличие в Народното събрание не е нито самоцелно, нито опит да избягаме от проблемите на действителния живот. Наясно сме с политическия факт, че високото публично доверие е най-важният фактор за ефикасното действие на една политическа мощ. Затова ще продължим линията на държание, която ни задължава да съхраняваме доверието на тези български жители, които са дали своят вот за нас и посредством политически дейности да предотвратяваме всеки опит това доверие да бъде разрушено със подозрение за корупция и злоупотреби. Тази линия на държание на ГЕРБ няма да завърши с деня на изборите. Независимо от изборния резултат ние ще продължим да демонстрираме висока социална сензитивност и да реагираме бързо и уверено както посредством законодателни промени и с персонален образец за носене на политическа отговорност “, добави Даниела Дариткова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР