Жегата се връща. Живакът в термометрите пълзи нагоре. Но по

...
Жегата се връща. Живакът в термометрите пълзи нагоре. Но по
Коментари Харесай

Жегата се връща. По морето – големи изненади

Жегата се връща. Живакът в термометрите пълзи нагоре. Но по морето се чакат изненади – неспокойни двуметрови талази и дънни ями.

Неделята ще е преобладаващо слънчева с нормалната лека следобедна облачност. В Югозападна България, най-много в планинските и някои предпланински региони, облаците ще са по-плътни следобяд с вероятни краткотрайни летни превалявания.
-->
Температури в топлите часове – сред 27 и 32 градуса. Ще се резервира североизточният вятър, по-осезаем следобяд към крайбрежието и югоизтока.

В седмицата към средата на месеца времето ще резервира августовския си темперамент. Потенциал за летни превалявания ще има във вторник и сряда. От четвъртък нататък вероятността за такива понижава. Температурите ще се покачват и към края на седмицата ще са със стойности до 35-36 градуса в всекидневно горещите точки на страната.

По крайбрежието най-малко до сряда ще се усеща по-силен следобеден североизточен вятър. Ще е слънчево с минимални разстройства. Температурите ще се движат до 28-29 градуса в горещите часове. До сряда морето ще е неспокойно с талази, които по някои открити крайбрежия ще доближават височина над 2 метра.

Едва към края на идната седмица вълнението ще утихне, само че ще остане заплахата от мъртви течения и новопоявили се дънни ями.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР