Жега в Турция. В изборната нощ за президент на южната

...
Жега в Турция. В изборната нощ за президент на южната
Коментари Харесай

Жега в Турция! Евакуират централата на Ердоган

Жега в Турция. В изборната нощ за президент на южната съседка изтеглиха централата на партията на сегашния държавен глава Реджеп Тайип Ердоган. Причината е сигнал за бомба. Журналистите също са били помолени да излязат.

Говорейки пред турската секция на BBC, чиновник по сигурността съобщи, че откакто цялата постройка бъде претърсена, всички ще бъдат още веднъж позволени вътре.
-->
В постройката са влезнали кучета, подготвени в откриването на взривни материали, оповестяват турски медии. Според тях по етажите в постройката към момента има хора.

Междувременно стана ясно, че при над 80,48% обработени бюлетини Ердоган печели на президентските избори с 50,45 %.

За претендента на Националния алианс Кемал Кълъчдароглу са дали своят вот 43,77 на 100 от гласоподавателите. За Синан Оган, водач на Алианса АТА, са дали своят вот 5,31 на 100 от гласоподавателите.

Говорителят на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Йомер Челик отхвърли изказванията на опозицията, че държавната Анадолска организация манипулира метода, по който се оповестява за преброяването на гласовете.

Според последните данни на ВИК на парламентарните избори за ПСР са дали своят вот 37,86 на 100 от гласоподавателите. За главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) са дали гласа си 22,62 на 100 от гласоподавателите, за Партията на националистическото деяние - 11,71 % от гласоподавателите, а за Добра партия - 9,81 на 100.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР