Жега до червено в БСП. За първи път днес социалистите

...
Жега до червено в БСП. За първи път днес социалистите
Коментари Харесай

Пред урните: Челен сблъсък Нинова-Добрев

Жега до алено в Българска социалистическа партия. За първи път през днешния ден социалистите избират директно водач на партията си. В преден конфликт влизат актуалният ръководител Корнелия Нинова и заместникът й в Българска социалистическа партия Кирил Добрев.

За да бъде годен изборът, в него присъединяване би трябвало да вземат повече от половината членове на левицата. Според предварителните прогнози обаче това е доста мъчно постижимо. Ако това не се случи, водачът ще бъде определен на конгреса на 26 октомври.

Избирателните описи, по които ще се гласоподава, са авансово готови по общинските и надлежно районните препоръки на партията и предадени на комисиите, които да ги съхраняват до изборния ден. Те също имат и ангажимент да заличават от тях умряли или напуснали партията членове.

В кавги поради подозрения за операции на директния избор през днешния ден мина предизборната акция в Българска социалистическа партия.

Първоначално цели 55 претенденти бяха издигнати, само че след това петима от тях заявиха пред Централната комисия за директен избор на ръководител, че ще вземат участие в конкуренцията – Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Георги Тодоров, Валери Жаблянов и Красимир Янков. Жаблянов и Янков се отхвърлиха в символ на митинг против Нинова и я упрекнаха в операции на изборния развой. По-късно това направи и Тодоров, употребявайки същите претекстове – няма равнопоставеност сред претендентите. Няма да вземам участие във вота, изборният развой е изопачен, това е фарс съобщи и социологът Юрий Асланов, който постоянно до момента е подкрепял Нинова
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР