Жана Бергендорф е една от най-атрактивните млади български певици. Завладява

...
Жана Бергендорф е една от най-атрактивните млади български певици. Завладява
Коментари Харесай

Жана Бергендорф: Време е за български триумф на Евровизия

Жана Бергендорф е една от най-атрактивните млади български певици. Завладява всяка сцена със характерен глас, артистичност, огнен характер, поради които почитателите я назовават Кралицата.  Пее от 6-годишна, пяла е в Детския радиохор. Потомствен музикант - от изкуството са изкушени майка, баба и дядо. Живяла е две години в Южна Корея.  Безспорен любимец и победител  с близо 70 % от гласовете на феновете в музикалния формат X Factor през 2013 година  

Самата Жана се дефинира като изострен камък, преследва задачите си до дъно. Водила е много житейски борби - преборила е персонални драми, наднормени килограми, взаимозависимост от опиати. В момента е отдадена на музиката и на развъждането на 8-годишния наследник Леон.   

На 8 май в Лисабон Жана, дружно с още четирима реализатори от новата група „ Equinox ”, ще показват България на Евровизия. Песента „ Bones ” към този момент се трансформира в шлагер в Европа. 

- С какво сграбчва песента „ Bones ”?  

- Вдъхновяващо е да изпееш: I love beyond the bones! Обичам оттатък, над  материалното! Заразително е да възпяваш  любовта в по-висока сфера от обичайното, безконечната обич над всичко, което убива нашия свят.  

Неслучайно песента към този момент сграбчи публиката. Надявам се, че същата магия ще се случи и в Лисабон. 

Аз съм човек, който има вяра в успеха. Сънувала съм си успеха и в Х Фактор, сънувала съм и че ще бъда на сцената на Евровизия. Искрено се надявам тези хубави сънища да ни донесат първо място.   

България в действителност заслужава да бъде първа. Проектът, който ще представим в Лисабон, е доста добър. Ще пеем на 8 май, под номер 10. И двете цифри са ми късметлийски. Надявам се да ни отведат и до финала на 12 май. 

Искам да помоля всички българи - дано тази година да се хванем за ръце, да създадем по този начин, че да спечелим Евровизия.  Нека всеки, който има непосредствен и другар отвън България, да им каже:  Гласувайте! Подкрепете ни! България заслужава да покаже на целия свят, че сме надарени, умни, работещи. 

- Песента или любовта са Вашият избавителен остров?       

- На първо място е синът ми, на второ - музиката, в която поставям и Евровизия. 

- Коя е песента, в която откривате целия си заряд и същина? 

- Няколко са. В момента съм влюбена в ария, която е от The Greatest Showmen - Never Enough - на мен в действителност в никакъв случай не ми е задоволително, желая най-хубавото. Това, че съм постоянно недоволна от себе си, е може би най-големият проблем в живота ми.     

- Огненият  Ви манталитет повече пречи или оказва помощ? 

- Зависи от обстановката. Ала сега, за сцената на Евровизия, ми оказва помощ. А другояче - аз съм си странна персона, всички го знаят. Но пък е остаряла истина, че ексцентричните хора движат света. Човекът, роден като актьор, с способности, допрян от космоса по този заветен метод, живее на чудноват, собствен си остров. Всестранно развитите персони постоянно остават неразбрани, без тях обаче светът е прост и сив.  

- Един от шлагерите Ви е „ Самурай ”. Чувствате ли се като боец на сцената и в живота? 

- Всяка жена е боец, освен у нас, а на всички места, по целия свят. Жената за мен е най-силното създание на този свят. И би трябвало да бъде и най-уважаваното.   

- Свикнахте ли към този момент със славата?  

- Нямам никакъв проблем със славата. Имам проблем с медиите, след всички нелепости, които се изписаха. За страдание ние сме привикнали да сочим с пръст, да упрекваме, да наказваме. А единствено Всевишният може да съди!     

- А справихте ли се със зависимостите, с дрогата? 

- Да. Нямам зависимости, с изключение на към детето ми и към музиката. Ето от нея в действителност съм подвластна. 

- Какво е взел от Вас синът ви Леон? 

- Взел е всичко мое като темперамент, очи, физиономия, стойка.  Той е едно  красиво младо създание. Много ми се желае да осъзнае какво е да можеш да обичаш, да уважаваш, да цениш, да виждаш красивото. Запален е по бийтбокс, по китари, върви на таекуондо, на занятия по техника, очевидно е наследил склонността от татко си, който е  инженер.  

- При три остри камъка в фамилията кой  е най-остър? 

- О, и трите - и  майка ми, и сестра ми, и аз сме доста  щури.  Майка ми е някогашен парашутист, сестра ми е по моторите и  екстремните прекарвания. И всичките сме остри камъни - когато желаеме нещо, го вършим. Аз обичам моторите и колите, боготворя да се състезавам. Колко съм вдигала, не мога тъкмо да кажа, но е било трицифрено число.  

- В един интервал сте били 110 кг. Как се справихте с този проблем? 

- Отслабнах доста мъчно, с ограничения. Ходех единствено пешком, всеки божи ден, в продължение на година. Минавала съм по 20-30 километра. 

Щитовидната жлеза е голям проблем за доста хора по целия свят.  При мен е обиден сектор  близо до гласните ми струни, което прави операцията  невъзможна. Има риск да се събудя няма, по тази причина и отхвърлих да ме оперират. 

Може би  ме спря страхът да не изгубя гласа си още веднъж, тъй като, когато бях 110 кг, не можех да приказвам, камо ли да пея - цели три години и половина. 

Минах през пъкъла. Може би любовта към музиката, към сцената ми даде силата да се боря, върна ме към живота.  В момента, в който  отслабнах и станах 70 кг, още веднъж започнах да пея. Много съм признателна на Господ, че ми разреши да  бъда още веднъж на сцената, да бъда себе си. 

- След толкоз тествания какво не можете да простите? 

- Всичко съм дала прошка. Защото, в случай че не можеш, значи да натовариш себе си, своята психика и схващане. Моята баба споделяше: Прави положително и прощавай!  Тези думи за мен са като закон. Не бих помислила  злото на някого - даже на враговете, които не знам за какво са ми врагове.  Имам много зложелатели.  Пожелавам им доста здраве, обич, да се усещат добре, да не мислят за неприятни неща,  а единствено за положително, да мечтаят.       

Вярваща съм, постих 45 дни. Имах опцията да се изповядам на Господ. И знаете ли, усещам се добре, леко ми е на душата. Много съм признателна на Борислав Миланов, който ме взе под крилото си, даде ми късмет за Евровизия, разреши ми да бъда себе си, видя добротата в мен, видя, че не съм страшилище. 

- Баба Ви е била ваша опора. Кой зае мястото? 

- Мястото зае синът ми. Опора са ми майка ми и сестра ми. Имам още три сестри и двама братя от другите бракове на родителите ми. Баба ми сподели пътя, по който да ходя - музиката. Тя ме водеше на типичен концерти. Обичам двете обичани типичен произведения - „ Лунната соната ” на Бетховен и Първия концерт за пиано и оркестър на Чайковски. Това е концертът, който е звучал на погребението на дядо ми.  Двамата с баба са били адвокати. Баба ми е била 28 години областен арбитър в Сливен, дядо ми, чието име нося, е бил юрист по наказателни каузи.  Казвал се е Иван, само че всички са го наричали Жан. Починал, когато майка ми е била шести месец бременна с мен. Баба ми е настояла да се споделям Жана и майка ми приела. Синът ми е Леон - и двамата сме с френски имена. 

- Кой е най-щастливият момент в живота Ви до момента? 

- Два са - когато разбрах, че съм бременна, и  когато родих това прелестно създание, което преди дни навърши 8 години. 

- Ако спечелите Евровизия, какво ще е първото нещо, което ще извършите? 

- Ще се обадя на детето ми и ще му кажа, че мама още веднъж е номер 1. Така беше, когато завоювах Х Фактор. Той беше до мене, уповавам се в този момент да ме придружи до Лисабон. Това ще е знак за победа. Загубих задоволително време в правене на неточности, към този момент е време за триумфи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР