Жълтите павета почерняха от протестиращи миньори, шампионът Станислав Недков-Стъки е

...
Жълтите павета почерняха от протестиращи миньори, шампионът Станислав Недков-Стъки е
Коментари Харесай

ПИК TV! ГРАДУСЪТ СЕ ВДИГА: Жълтите павета почерняха от протестиращи миньори, Стъки в челните редици на шествието. Радев и министрите му се крият

Жълтите павета почерняха от протестиращи миньори, първенецът Станислав Недков-Стъки е в челните редици на шествието. Президентът Румен Радев и министрите му от служебния кабинет се скриха от протестиращите.

Както ПИК заяви, миньорите от " Мини Марица Изток " излязоха на мощен протест-шествие до Министерския съвет поради неуспеха на служебното държавно управление в енергийната политика и опасността от всеобща безработица поради закриването на въглищната индустрия. С тях и първенецът по ММА Станислав Недков-Стъки, който разгласи, че ще застане в отбрана на всеки протестиращ, който има обективни претенции.

Към 12,30 ч. синдикатите и миньорите се събраха на пл. " Александър Невски ", откъдето шествието им потегли към Министерски съвет. Над 5000 работещи в бранша блокираха центъра на града.

Към 13 часа голямото шествие от протестиращи стартира да се събира в така наречен триъгълник на властта сред Министерски съвет и прозорците на Радев под президентството.

Синдикатите са безапелационни, че в енергетиката в България има няколко котви - нуклеарната централа и въглищните и без тях няма по какъв начин да оцелеем.

" Хората желаят изясненост какво се случва оттук насетне. Най-големият зложелател на централите са цените на въглеродните излъчвания, при образуването на които няма нищо пазарно ", разяснява ръководителят на КНСБ Пламен Димитров.

Колегата му Димитър Манолов от " Подкрепа ", които също са на митинга добави, че целият проблем е, че се работи отзад-напред - приказва се за затваряне на централи, а не за това какви мощности ще ги заменят.

" Това, за което през днешния ден настояваме, е да има непрекъснат диалог и актуализация ", добави той. Пламен Димитров акцентира, че в тази ситуация въпросът въобще не е " какво ще вършат миньорите ", а казусът е доста по-сложен и многопластов. Манолов сподели, че е значимо закриването на работни места в бранша да става гладко и безболезнено.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР