Жълт код за силен вятър е обявен в почти цялата

...
Жълт код за силен вятър е обявен в почти цялата
Коментари Харесай

Обрат с времето! Опасен вятър в цялата страна

Жълт код за мощен вятър е разгласен в съвсем цялата страна - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Търговище, Разград, Русе, Добрич, Варна, Бургас, София-област, София-град, Перник, Благоевград, Габрово, Сливен, Ямбол, Кюстендил, Стара Загора, Пловдив. Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

 През деня ще доминира слънчево време. След обяд от север-североизток облачността ще стартира да се усилва, забележителна ще е през нощта против понеделник в източната половина от страната и на обособени места там ще превали слаб дъжд.
-->
След обяд със мощен вятър от северозапад, през нощта против понеделник в Източна България от север-североизток ще нахлува леден въздух. Дневните температури към момента ще са високи, оптималните ще бъдат сред 24° и 29°, в София - към 24°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. По-късно след обяд облачността от север ще стартира да се усилва и през нощта против понеделник на обособени места, основно по северното крайбрежие, ще превали слаб дъжд.

През деня ще духа сдържан западен-северозападен вятър, който през нощта против понеделник ще се ориентира от север-североизток, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще са 26° - 28°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде  2-3 бала, само че през нощта против понеделник ще стартира да се усилва.

Над планините преди обяд ще бъде слънчево, само че след обяд и през нощта против понеделник облачността ще е по-често забележителна и на обособени места ще превали слаб дъжд, през нощта против понеделник по най-високите елементи - слаб сняг. Ще духа мощен до плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 19°, на 2000 метра - към 11°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР