Жълт код за отрицателни температури за 6 февруари е обявен

...
Жълт код за отрицателни температури за 6 февруари е обявен
Коментари Харесай

Синоптиците ни изкараха акъла. Жесток студ сковава България до часове

Жълт код за негативни температури за 6 февруари е разгласен за цяла България, демонстрира информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидролигия. За Сливенска област кодът е оранжев - за мощен вятър, там температурите ще остана под нулата през целия ден.

През идващото денонощие времето ще бъде най-вече облачно, на доста места с превалявания от слаб сняг. През деня валежите в Западна България ще спрат, а тук-там и облачността ще се раздра и намалее. Ще продължи да духа до сдържан северозападен, в Източна България - мощен северен вятър. Остават изискванията за виелици и навявания. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 9° и минус 4°, а оптималните - сред -4°и 1°. В София минимална - към -8°, оптималната от -3°до -4°.
-->
В планините ще бъде най-вече облачно с валежи от сняг. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към минус 8°, на 2000 метра - към минус 15°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа мощен северен вятър и ще има виелици. Максимални температури: сред 0° и 2°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР