Жълт код за дъждове е обявен за области в Западна

...
Жълт код за дъждове е обявен за области в Западна
Коментари Харесай

Жълт код в 13 области! Но къде ще е слънцето

Жълт код за дъждове е разгласен за области в Западна България, демонстрира страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В областите Видин, Враца, Монтана, София област и град, Перник, Ловеч, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали.
-->
В тези региони се чакат количества на преваляванията до 35 mm, локално и повече.

През нощта основно в крайните северозападни региони преваляванията ще продължат. В останалата част от Западна България краткотрайно ще спрат, само че облачността ще остане забележителна, на изток ще бъде най-вече ясно. През деня над западната половина от страната още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, след обяд основно в планинските региони - краткотрайно интензивни и обилни по количество.

 В Източна България ще бъде най-вече слънчево и топло. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 26° и 31°, по-ниски ще са в Северозападна България и по Черноморието - сред 22° и 25°; в София - към 22°.

Над масивите в Западна и Централна България облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има интензивни, краткотрайни и обилни по количество превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 11°.

Над Черноморието облачността ще е раздрана, след обяд до преобладаващо слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР