Жълт картон на Кирил Петков показа ЦИК.Когато листите на партиите

...
Жълт картон на Кирил Петков показа ЦИК.Когато листите на партиите
Коментари Харесай

ЦИК показа жълт картон на Кирил Петков. Ами сега?

Жълт картон на Кирил Петков сподели ЦИК.Когато листите на партиите и обединенията, регистрирани в районните комисии, бъдат тествани от Централната изборна комисия, ще стане ясно дали водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков има двойно поданство. Това заяви на конференция представителят на ЦИК Росица Матева.

" Когато в следствие от инспекцията се откри, че има и друго, с изключение на българско поданство, биват заличени такива претенденти от листите. Но дали Кирил Петков има и друго поданство, с изключение на българско, ще установим тогава, когато бъде записана листата и правим инспекция ", изясни Матева.

Броят на секциите в чужбина за изборите на 14 ноември евентуално ще бъде сред 750 и 800, заяви другият представител на ЦИК Цветозар Томов.

Рекорден брой - над 600 са разкритите секции, в които на предишни избори са дали своят вот повече от 100 гласоподаватели. Заявления за гласоподаване зад граница се подават до 19 октомври.

Сега най-вече са заявките от Англия и Турция. Там се чака секциите да са над 100, в Испания и Съединени американски щати да са по към 54, в Германия заради наложените ограничавания ще са 40. Дали обаче служебно разкритите секции в Гърция, в които през юли гласоподаваха българските летовници, ще ги има и в този момент, ще се преценя в допълнение, изясни Цветозар Томов, като даде образец с Никити, където през юли са дали своят вот 1400 българи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР