Жалбите към Комисия за защита на потребители се увеличават, но

...
Жалбите към Комисия за защита на потребители се увеличават, но
Коментари Харесай

КЗП напомня да внимаваме за фалшиви намаления по време на черния петък

Жалбите към Комисия за отбрана на консуматори се усилват, само че нарушаванията като досетливост понижават. Потребителите знаят своите права и ги пазят. Това сподели Константин Райков от КЗП. Той добави, че " черният петък " може да се слее с коледните понижения и подсети, че би трябвало да се внимава при пониженията.

Райков изясни, че има някои проблеми, за които потребителите би трябвало да наблюдават.
Константин Райков, Комисия за отбрана на потребителите: Основните са на промоции, които се популяризират онлайн, само че при посещаване на място множеството ги няма, също по този начин има проблем при отстъпките, които може да не са действителни. Хубаво е да се изследва няколко месеца по-рано за по-скъпите артикули по какъв начин се е движела цената им, с цел да не бъдем подведени по време на " черния петък ".
Търговецът би трябвало да е сигурен, т.е. е добре да се пазари от място, в което постоянно го прави, сподели още Райков.

При по-ниска цена на стоката някои търговци отхвърлят право на отвод, което не е може да е по закон, както и лимитират право на рекламации. Това се случва и с онлайн извършването на покупки, означи той.

Комисия за отбрана на потребителите има инспектори и може да се обадим или пишем на уеб страницата за нарушаване и да се ревизира съответния търговец и да се наложи глоба, изясни още Райков.

Той подсети, че в 14-дневен период може да се върне стоката при онлайн търговия, при обичайна търговия не може да се върне без никакъв мотив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР