Жалбата, която подаде Националната асоциация за защита правата на превозвачите

...
Жалбата, която подаде Националната асоциация за защита правата на превозвачите
Коментари Харесай

Такситата оттеглят жалбата си срещу Община Пловдив

Жалбата, която подаде Националната асоциация за отбрана правата на превозвачите и таксиметровите водачи против Община Пловдив, ще бъде оттеглена. Миналата година над 80 водачи се сплотиха зад концепцията да осъдят локалната власт в Административния съд поради въвеждането на високия различен налог от 750 лв.. Такъв бе написан и в други общини, само че локалните таксиджии недоволстват против огромния размер на данъка и настояват, че той е голословен. Оказва се, че по административни аргументи делото не може да започва. То би трябвало да бъде заведено от компания транспортьор, а не от асоциацията, с цел да бъде даден ход. В момента се обмисля продължаването на правосъдната борба в новия формат.

Председателят на локалната асоциация на таксиджиите Георги Ряпов добави, че действително цифрата надвишава 10% от облагата, а толкоз е данъчното обвързване във всички останали сектори. Ряпов е безапелационен в настояването сумата да бъде понижена и обоснована с действителни причини.

Това не е патентен налог и с него се подкрепя битката против укриването на налози. Това е спомагателна тежест върху нас, водачите. Плащаме си го сами и няма по какъв начин да си възвърнем парите с ниските приходи, които имаме, добави Ряпов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР