Jaguar ще подновят производството на митичното състезателно бижу D-Typе. Първоначалният

...
Jaguar ще подновят производството на митичното състезателно бижу D-Typе. Първоначалният
Коментари Харесай

Jaguar довършва започнатото преди 60 години

Jaguar ще възобновят производството на митичното спортно украшение D-Typе. Първоначалният първообраз на модела ще направи дебюта си довечера на Автомобилното ревю в Париж. Компанията ще сътвори нови 25 броя, а автомобилните ценители ще могат да избират сред настройка с по-къс и с по-дълъг нос за своята сбирка.

D-Type бе един от най-важните спортни коли в късните '50 години на предишния век с значими и запаметяващи се победи от "24-те часа на Льо Ман ". Първоначално Jaguar желаят да изкарат на бял свят 100 броя от първокласния модел, само че производството завършва през 1956 година със единствено 75 броя. Новата продукция ще довърши започнатото през 1956-а и ще извърши истинския проект.



Снимка: Jaguar

Jaguar не разисква цената на новите коли, само че сигурно тя ще бъде доста по-ниска от тази, на която се продаваха по аукциони до неотдавна. Очаква се тя да варира в околните шпации към милион $. За съпоставяне, през 2016 година колата, която завоюва "24-те часа на Льо Ман " през 1956-а, бе продадена за рекордните 21.78 милиона $.

Всичките 25 модела ще бъдат основани в Ковънтри, Англия, а екипът ще разполага с истинските мемоари и графики на инженерите на D-Type, тъй че новите коли да бъдат допустимо най-автентични.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР