Изявлението на Путин за признаването на Донецката и Луганската народни

...
Изявлението на Путин за признаването на Донецката и Луганската народни
Коментари Харесай

Дипломатът Милен Керемедчиев: Путин заплашва цялата териториална цялост на Украйна

Изявлението на Путин за признаването на Донецката и Луганската национални републики беше смразяващо със своята увереност, с доста невъзмутими нападки към Украйна. Това разяснява в " Денят стартира " на Българска национална телевизия дипломатът Милен Керемедчиев.

Путин сложи под подозрение съществуването на Украйна като страна, твърди, че тя е измислена от Ленин и Съюз на съветските социалистически републики и постоянно е била откъсната от Русия, добави Керемедчиев.

Путин заплашва цялата териториална целокупност на Украйна, той не приема, че тази страна би трябвало да съществува, изясни дипломатът.
По думите му, с признаването на двете републики, Путин затваря страницата отворена през 2014 година с анексирането на Крим.

Според Керемедчиев, Путин основава буфер сред териториалната непосредственост на крилото НАТО в Полша и Прибалтийските страни, и Русия.
Опасността е за още дестабилизация в Украйна, в случай че Европа признае независимостта на Донецк и Луганск, които са самопровъзгласили се страни, добави дипломатът. По думите му, от голямо значение в тази обстановка е ролята на Организация на обединените нации.

Тази тирада на Путин по отношение на Украйна може да бъде приложена и за други страни, добави Керемедчиев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР