Известно е, че т.нар. класически коли, особено тези, които са

...
Известно е, че т.нар. класически коли, особено тези, които са
Коментари Харесай

Това е най-скъпата кола в света

Известно е, че така наречен типичен коли, изключително тези, които са създадени в лимитирани серии са извънредно скъпи. Цената им надвишава неведнъж тази на нови премиум коли и с всяка минала година те стават още по-ценни за колекционерите.



Известно е, че в света на ултраскъпите ретро коли моделът на Скудерията 250 GTO е най-високо скъп. От него се откроява един образец, който в действителност е най-скъпата кола в света. През 1962 година този автомобил е взел участие в "12-те часа на Себринг ", където печели в своя клас и се подрежда на второ място в общото класиране.



През същата година спортното купе взе участие и в 24-те часа на Льо Ман, където заема шеста позиция в крайното класиране и още веднъж печели в своята категория. Автомобилът е оборудван с трилитров V-образен дванайсетцилиндров мотор, който е с мощ от 300 конски сили.



Тази кола може да форсира от 0 до 100 км/ч. за шест секунди, а оптималната и скорост е 270 км/ч. Днес, тази кола се намира в великолепно техническо положение, а последният и притежател се снабди с нея за сумата от... 52 млн. щатски $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР