Известно е, че мръсният въздух вреди на здравето, и в

...
Известно е, че мръсният въздух вреди на здравето, и в
Коментари Харесай

Мръсният въздух понижава интелекта

Известно е, че мръсният въздух вреди на здравето, и в частност на белия дроб и сърцето. Авторите на китайско изследване предизвестяват, че интелектуалните качества също могат да пострадат, написа в. "Дейли експрес ".

Изследователи от Пекинския университет са открили, че нечистият въздух може да аргументи фрапантен спад в интелекта. Неблагоприятният резултат е изключително изразен при мъжете, като повода за това остава неразбираема.

Изследването, обхванало възрастни жители на Китай, демонстрира, че способността им да се концентрират, да си напомнят минали познания и да събират нова информация понижават вследствие на излагането на замърсен въздух.

Честото усвояване на наночастици, които се срещат в нечистия въздух, може да окаже редица неподходящи резултати върху мозъка. Сред тях е хронично инфектиране на мозъчните нервни кафези.

Следващата цел на откривателите ще бъде да дефинират коя композиция от нездравословни газове, частици и биомолекули способства за най-често съобщаваните случаи за влошено мозъчното здраве. Въпросните частици са към 2000 пъти по-малки от диаметъра на човешки косъм и след поглъщането им се разнасят из тялото посредством кръвообращението. Те могат да попаднат непосредствено в мозъка през обонятелните нерви, които дават информация на мозъка за миризмите. Това ги прави способни да заобиколят кръвно-мозъчната преграда, която нормално пречи на нездравословните частици, циркулиращи в тялото.

Най-актуалните данни за замърсеността на въздуха можете да видите ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР