Известно е, че кучетата могат да диагностицират някои видове рак

...
Известно е, че кучетата могат да диагностицират някои видове рак
Коментари Харесай

Куче подушва ковид за секунди

Известно е, че кучетата могат да диагностицират някои типове рак посредством обоняние. Сега те ще бъдат в челните редици и в битката против ковид.

С план, сбъднат в съдействие с университета в Анкара и Турската академия на науките, особено подготвено куче възприема миризмата на пациенти с ковид, написа Марица.

Зипо е на 3 години и е обучаван в продължение на 1,5 месеца. Той възприема миризма на Covid-19 с помощта на сензитивния си нос.

В опит, изработен от държавната телевизия ТРТ, маската на болен пациент с Covid-19 беше оставена в отворена бутилка в една от 9 кутии с дупки.  Обученото куче подуши кутиите и се концентрира върху тази, съдържаща маската.

За първи път в Турция, във Факултета по ветеринарна медицина на университета в Анкара, по проучвателен план, бяха подготвени кучета детектори на ковид. 

Ветеринарният доктор Таркан Йозвардар съобщи: " Разработихме собствен личен способ на образование. Той е напълно безвреден - както за кучето, по този начин и за хората. Направихме в детайли изследване. В нашия случай това, което кучето открива, не е самия вирус, а реакцията на тялото към него ", сподели той.

Кучетата детектори могат да са потребни на гранични линии и летища. Така ще се прави бърза констатация на вероятно инфектирани с COVID-19, които ще се насочват незабавно към тестване. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР