Известно е, че животните могат да помогнат за лечението на

...
Известно е, че животните могат да помогнат за лечението на
Коментари Харесай

За какво чакат тези кучета на опашка? Отговорът е трогателно красив

Известно е, че животните могат да оказват помощ за лекуването на хората. Котките са извънредно утешителни и привързани и лекарите предлагат на пациентите с рак да имат или да бъдат в контакт с котки, с цел да понижат равнищата на стрес. Кучетата също са отлични са отлични в ролята си на лечебни животни.

И тук идва лечебният контакт с животни, който предлага обществено другарство и наслада до степен, до която никой човек – подготвен или не – не може да се приближи. Защо? Тъй като животното, и особено кучето, е обществено създание по природа, то има вродената заложба да „ протяга ръка “, да предлага обвързаност и обич безкористно и без превземки, без да „ осъжда “ по човешкия метод.

Кучето се любува и реагира на глезене и внимание, без значение от кого идва, и това качество прави неговите „ лечебни “ сили скъпи.

А в този момент на въпроса от заглавието. За какво чакат тези кучета?

Снимката е от детска болница в Испания. Кучета чакат да влязат в стаите на заболели деца като част от „ терапия с домашни любимци “. Любовта и добротата лекуват.

Болницата Сан Хуан де Диос в Барселона показала отчет, който включва многочислените изгоди от взаимоотношението на лечебни кучета с приети в болница деца.

Екипът за детски живот на болничното заведение е образуван от експерти от центъра, и задачата им е да дават прочувствена поддръжка на децата и техните фамилии по време на престоя им в болничното заведение – на тях им хрумнало, че контактите с животни ще са от изгода за дребните пациенти.

Контактът на кучетата с имунокомпрометирани деца е единствено посредством видео връзка, само че тя също оказва помощ да понижи страха им и да направи престоя им в болничното заведение по-малко стресиращ.

Екипът на болничното заведение провел изследване със следните резултати: 86,5% от родителите се съгласили, че до момента в който децата им играели с кучетата, те се чувствали по-малко обезпокоени от повода за консултацията; 96,5% считат, че са влезнали в здравното си посещаване по-спокойни след общуването си с кучетата и 95% са съгласни, че настроението на малолетните се е подобрило с помощта на лечебните кучета.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР