Известният с оригиналната си интерпретация на фолклорните теми софийски художник

...
Известният с оригиналната си интерпретация на фолклорните теми софийски художник
Коментари Харесай

Художникът Ивайло Димитров пренася чудния си свят в Пловдив

Известният с истинската си интерпретация на фолклорните тематики софийски художник Ивайло Димитров ще сложи независима галерия в Пловдив. Експозицията под наслов „ Носталгия по български “ ще бъде открита на 30 април от 18 часа в изложба „ Възраждане “.

„ С новата галерия на Ивайло Димитров още веднъж попадаме в един изящен свят, който няма аналог в актуалния ни безчувствен, невропатичен, „ световен “ мир, където ние знаем всичко и от нищо не се интересуваме “, споделя галеристката Краси Алексиева.

Художникът рисува не живота, а битието, което носи и хумора, смеха, и иронията, и заигравката с верското двуличие и битовите детайлности, и детайлите на онази българска нематериалност и скъпа примитивност, която сме напът да погубим. И в това време положителната, светла усмивка на картините ни възторгва и просветлява.

Ивайло Димитров е роден през 1967 година в София. 1986 година приключва Художествената гимназия в София. През 1998 година приключва Национална художествена академия, София, компетентност „ Графика ”, при проф. Галилей Симеонов. Има осъществени 15 независими изложения. Илюстрирал е две книги - „ Чудният свят на шахмата ” от Костас Царухас и стихосбирката на Мария Чомакова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР