Известният журналист Иван Бакалов разказа в социалните мрежи за покъртителна

...
Известният журналист Иван Бакалов разказа в социалните мрежи за покъртителна
Коментари Харесай

Иван Бакалов разказва: Как демократичната община Лозенец изнудва цветарско магазинче

Известният публицист Иван Бакалов описа в обществените мрежи за покъртителна история, като че ли излязла от най-мътните години на мутренския преход. Само че действието се развива в днешни дни, освен това в столичната община " Лозенец ", ръководена от областен кмет от Демократична България.

Ето какво написа Бакалов:

Едно време имаше графа " Стършел " в задатък " - в резюме разказваха наличието и цитати от новия брой на в. " Стършел ", който излизаше в петък и се чакаше с неспокойствие.

И аз малко ще пусна тук в задатък една история, която ще обявявам скоро.

Имало в демократична София една община " Лозенец ", която в този момент е под демократично ръководство на кмет от " Демократична България ".
 
И в тази община имала шанса или неблагополучието да развива бизнес дребна компания. Цветарски магазин, да не намерения някой, че става дума за кой знае какъв бизнес.
 
Собственичката спечелила конкурс за мястото, сама си платила за инфраструктура, за павилион, утвърден през всички процедури и към този момент 20 години продава цветя и постоянно заплаща наем на общината. Плаща наем даже за една празна част от терена, единствено с цел да не отсече едно огромно дърво, въпреки да е имала позволение.
 
Да, но... Дошла най-демократичната власт в общината. И тази жена, претърпяла всевъзможни кметове от всевъзможни партии, в този момент е подложена на рекет. Не за пръв път, само че за пръв път толкоз безочливо и стремително.
 
Изглежда демократичните на власт са харесали мястото за някой различен и за нещо друго, тъй като се пробват да изгонят цветарницата или да изкярят каквото може от нея.
 
Като не намират подобаващ метод, оповестили конкурс за прилежащия терен за павилиони. Теренът е върху паркинга на блок (сигурно щото има непотребни места за паркиране в квартала).
Освен това част от него е върху колектор и тръби на " Топлофикация ", т.е. не може да се дава за павилиони, някой в общината не си знае урока. Както и да е.
 
Един ден в цветарския магазин се явява напорист предприемач с присъщ външен тип и споделя на собственичката, че тя би трябвало да купи от него компанията му, която е спечелила мястото за павилиони върху колектора на " Топлофикация ". За 50 хиляди лв..
 
Предложението е повторено и пред очевидци.
 
Тъй като дамата отхвърля, стартира тормоз като по учебник - един след различен връхлитат инспектори. Периодично идват от всякъде - общината, РЗИ, пожарната, инспекцията по труда и кой се сетиш. И някои намерено споделят, че идват по сигнал от общината. Да, но на дамата към този момент й се е случвало това в предишното и поддържа всичко изрядно.
 
И се пробва безрезултатно да се срещне с демократичния кмет. Да, но... Той не я приема. Почти две години се извинява с това, че не приема жители поради ковида, въпреки че се пуска из обществените мрежи от митингите, заобиколен от тълпи хора. След това пък, щом дамата се опита да се запише в приемния му ден, и си каже името, секретарката незабавно я отрязва.
 
Когато са я тормозили при предходни кметове, най-малко е успявала да се срещне с тях. Дори с това неразбирателство от ГЕРБ, на което за пръв път в трудовата брошура като служба е написано " кмет " (на 27 години).
 
Прочела в обществените мрежи възторжени обещания и обети на Мартин Димитров от същата " Демократична България ", по какъв начин ще оказват помощ на дребния бизнес, и решила да му написа за нейния случай. Отговорът не просрочен - демократът я блокирал.
Види ми се, че някак изкривено потегли демократичната власт в София.
To be continued...
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР