Известният ирански кинорежисьор Дариуш Мерджуи и съпругата му са убити

...
Известният ирански кинорежисьор Дариуш Мерджуи и съпругата му са убити
Коментари Харесай

Прочут ирански режисьор и съпругата му бяха убити в дома си

Известният ирански кинорежисьор Дариуш Мерджуи и брачната половинка му са убити в дома си от незнайни нападатели, оповестиха Агенция Франс Прес и Асошиейтед прес, базирайки се на ирански медии.

Режисьорът, който е на 83 години, и брачната половинка му са били заклани.

Иранската осведомителна организация ИРНА цитира представителя на правосъдните управляващи Хосеин Фазели, съгласно който съпрузите са открити мъртви в дома си с прободни рани от нож на шиите.

Фазели сподели, че дъщерята на режисьора Мона Мерджуи е разкрила телата, когато отишла да навести татко си в събота вечер в дома му в предградие на 30 километра западно от столицата Техеран.

Властите проверяват закононарушението и отхвърлят да разясняват претекстове, въпреки че брачната половинка на режисьора се оплакала от опасност за нахлуване с нож в обществените мрежи през последните седмици.

Мерджуи е прочут като съосновател на новата вълна в иранското кино от началото на 70-те години на предишния век. Лауреат е на голям брой награди, измежду които и " Златна раковина " от кинофестивала в Сан Себастиан през 1993 година Неговият късометражен филм " Милият братовчед се изгуби " е показан през 2002 година на " София Филм фест ", написа Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР