Известният бивш футболен агент Хосе Мария Мингейя, който има голяма

...
Известният бивш футболен агент Хосе Мария Мингейя, който има голяма
Коментари Харесай

Мингейя: Искам в Барса да има играчи като Марадона, Ромарио и Стоичков, но Гави не е на тяхното ниво

Известният някогашен футболен сътрудник Хосе Мария Мингейя, който има огромна заслуга за прехвърлянето на Христо Стоичков в Барселона, още веднъж се изрече извънредно остро за един от актуалните огромни гении на отбора – Гави. Преди няколко дни той съобщи, че младият халф не е подобаващ състезател за каталунците, като в този момент повтори тази своя теза.

„ Почти всички са съгласни с предходното ми изявление. Гави е футболист, който влезе в първия състав при доста комплицирани условия и със своята борбеност и посредствеността, която тимът има в средата на терена, съумя да откри място там. Започнах във футбола с Кубала и продължих с редица играчи като Марадона, Ромарио и Стоичков… Това е равнището, което желая в Барса. Гави е доста почтен и предан, само че не е на равнището на Барса. 

Той е трети по изиграни минути в тима, а е вкарал единствено два гола в нападателен състав… Това е доказателство, че има дефекти. Ако се концентрираш единствено върху това да рушиш играта на съперника, не вършиш цялата работа. Не желая да върша съпоставения, само че Федерико Валверде – този, който раздава юмруци, постоянно влиза в наказателното поле и бележи попадения. Според моя аршин бих взел Гави в някой британски тим, само че в подобен, в който халфовете би трябвало да вкарват голове… “, съобщи Мингейя пред Onze.

Този коментар идва на фона на информациите в испанската преса, че Челси и Байерн (Мюнхен) демонстрират голям интерес към 18-годишния гений и ще се опитат да го завлечен като свободен сътрудник поради проблемите на Барселона с регистрирането на новия му контракт.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР