Известният австралийски готвач Бил Грейнджър - кръстникът на авокадо тоста

...
Известният австралийски готвач Бил Грейнджър - кръстникът на авокадо тоста
Коментари Харесай

Почина световноизвестният готвач Бил Грейнджър

Известният австралийски готвач Бил Грейнджър - " кръстникът " на авокадо тоста – умря на 54 години.

Самоук готвач от Мелбърн, Грейнджър се трансформира в знаменит ресторантьор и кулинарен публицист.

Той умря в лондонска болница на Коледа на 54-годишна възраст, а до него бяха брачната половинка му и трите му дъщери.

" Ще го запомним като " Краля на закуската ", тъй като трансформира непретенциозната храна в нещо особено, изпълнено със слънчево въодушевление ", обявиха те в Instagram.

" Той ще липсва надълбоко на всички ", добави фамилията му.

Причината за гибелта му не е оповестена обществено.

През 30-годишната си кариера Грейнджър издава 14 готварски книги , прави голям брой телевизионни кулинарни излъчвания и открива повече от дузина заведения за хранене в градове като Сидни, Лондон и Токио.

Грейнджър беше обичан от посетителите по целия свят, само че и от своите сътрудници готвачи.
 

— BBC News (World) (@BBCWorld)

" Съкрушен съм да чуя това. Толкова е грубо ", написа в Инстаграм авторката на книги за храна и ефирен готвач Найджела Лоусън .

Междувременно кулинарната легенда Джейми Оливър отдаде респект на Грейнджър като " прелестен човек " и " добра, спокойна душа ".

" Възхищавах се на всичко, което той представяше в храната ", написа той в Instagram.
                 

Грейнджър стартира кариерата си през 1993 година, откакто напуща художественото учебно заведение, с цел да отвори първия си ресторант в Сидни, когато е единствено на 23 години.

Bills - кафене на безоблачен ъгъл - оказва се с елементарни ястия като тост с авокадо, палачинки от рикота с масло от медена пита и висококачествено кафе.

Популярността на заведението се разраства и той открива филиали в чужбина - в това число цяла верига заведения за хранене Granger & Co. в Лондон.

Австралийският готвач Дарън Робъртсън съобщи, че Грейнджър е " трансформирал цялата идея за закуска ", а възпитаникът на Masterchef Австралия Адам Лиау го дефинира като " евентуално най-влиятелния пионер на актуалната австралийска храна ".

" Неговата " слънчева "... кодификация на австралийската кафене просвета в Bills е моделът, по който в този момент се построява всяко австралийско кафене по света. Освен това е страховит човек. " Лиау написа в X.

Влиянието му е толкоз огромно, че през януари Грейнджър е почетен с Медала на Ордена на Австралия - едно от най-високите оценки в страната - за приноса му в туризма и хотелиерството.

В диалог с BBC през 2019 година готвачът разсъждава за скромните основи на своята империя за закуска.

" Направил съм всички тези невероятни неща, единствено от обичта да подготвям палачинки и бъркани яйца, което е много необикновено ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР