Известни се мятат зад волана почерпени, а някои и дрогирани. Певици,

...
Известни се мятат зад волана почерпени, а някои и дрогирани. Певици,
Коментари Харесай

Родните звезди, хванати пияни зад волана

Известни се мятат зад кормилото почерпени, а някои и дрогирани. Певици, готвачи, артисти и политици, които сякаш би трябвало да дават образец на обществото, нерядко се подхлъзват. Както сподели брачният партньор на певицата Белослава, която бе хваната къркана зад кормилото във вторник в 04:30 сутринта: Нищо човешко не ни е непознато.

Белослава е спряна от патрул на бул. " Ал. Пушкин ", малко преди столичния квартал " Княжево ". Това се случва, откакто ченгета виждат певицата да излиза от денонощен магазин. Униформените се усъмняват, че може да е обърнала няколко напитки. Изпълнителката се мята на возилото си и потегля, а компактно зад нея потегля и патрулката.

Само няколко метра по-надолу я стопират и тестват за алкохол. Дрегерът регистрира 1,2 промила. Ченгетата й щракват белезниците. Белослава е арестувана в 6-о районно ръководство, само че преди този момент й вземат кръвни проби. По закон при над 1,2 промила се носи наказателна отговорност. Певицата е освободена единствено след няколко часа, прекарани в килия, и в този момент най-вероятно си търси добър юрист.

Мастит правист си нае готвачът Андре Токев, откакто родният кулинар в границите на 3 години беше хванат два пъти да кара доста почерпен. От първото си нарушение Токев имаше условна присъда, което се оказа съдбовно, откакто бе сгащен пийнал на кирка да бръмчи по Околовръстното по джанти. Искри хвърчат, само че Токев не се отхвърля или не вижда и дава газ. Свидетели подават сигнал до ченгетата и по този начин шеф-готвачът осъмва в ареста, а след това и за малко в панделата.

Кулинарният гуру влезе в кауша в Казичене на 1 март предходната година. Той съумя да подписа съглашение с Районната прокуратура и излежа единствено към 4 месеца от 6-месечната си присъда. Когато излезе от Казичене, не бе забелязван зад кормилото известно време, само че към този момент бръмчи умерено из столичните улици, като твърдо съобщи, че си е научил урока и повече няма да кара пийнал.

В същият ден, в който спипват Андре Токев, " безконечният " кмет на Пазарджик Тодор Попов също го закъсва. Ченгета го стопират за инспекция и съгласно тях е очевидно в нетрезво положение. Попов обаче отхвърля да го тестват и по този метод остава без брошура за 2 години.

Култов е казусът с надареният ни артист Явор Бахаров. През февруари 2020 година ченгета в курортния град Банско стопират подозрително возило, зад кормилото се оказва Бахаров. Полицаите го тестват, тъй като единствено до преди секунди е криволичил с колата си. Резултатите за алкохол и опиати са позитивни. Тази изцепка му докара една година условно с 4 години изпитателен период. Актьорът има и други присъди в предишното. Съден е за безчинство, както и за каране пийнал, само че по тях е оправдан. Затова и през 2021 година получи условно наказване, а последния път обвиняванията пропаднаха, тъй като нямаше задоволително материал, който да бъде проучен. За разлика от Токев Бахаров мина сред капките и не видя вътрешността на килията, най-малко не на килия в панделата. Едно е несъмнено, в случай че не си вземе поука, рано или късно ще я види.

Година преди екшъна в Банско евродепутатът Ангел Джамбазки бе хванат къркан зад кормилото. Родният политик е заловен в Самоков на 7 декември. Джамбазки е спрян за рутинна инспекция и е тестван с дрегер, който регистрира 1,5 промила алкохол в кръвта. Случаят беше докладван в прокуратурата. От държавното обвиняване не образуваха наказателно дело против него, тъй като има имунитет, напомня " България Днес ".

За алкохол в кръвта до 1,2 промила законът планува административно наказване - санкция. Ако е повече, се води наказателно дело от общ темперамент, което планува от 1 до 3 години решетки.

През април 2011 година и актрисата Елена Петрова го закъса.

Хубавицата, известна с присъединяване си в нашумелия български сериал " Стъклен дом ", е хваната да кара с 1,3 промила алкохол в кръвта. Това се случва пред столичното заведение " Планет " зад храма " Св. Александър Невски " на 18 април. Актрисата е на ваучър, пие алено вино и уиски. Около среднощ взема решение да си потегля, само че вместо да си викне такси, се мята зад кормилото.

Близо до заведението е спряна от полицейски патрул. Дрегерът регистрира 1,3 промила алкохол в кръвта - много над разрешените 0,5 промила и малко над значимата граница от 1,2 промила, над която се носи наказателна отговорност и пияния водач го грози затвор.

Елена Петрова не е арестувана, само че дава кръвна проба, която след това демонстрира 1,2 промила. Това се оказва извънредно значимо за последствията, които актрисата понася.

Петрова бе санкционирана някъде в порядъка сред 200 и 500 лв. и остана без брошура за няколко месеца.

Максим Стависки

На 5 август 2007 година след приложимост на алкохол - две глътки домашна ракия, по личните му думи, първенецът по фигурно пързаляне Максим Стависки провокира тежка злополука, която лиши живот.

Това се случва по стеснен път в Приморско. Стависки навлиза със своя джип-чудовище " Хамър " в насрещното и опустошава лек автомобил " Хонда ", в който се вози 18-годишната Мануела. Колата е карана от 23-годишния млад боксьор Петър Петров, който умира на място. Мануела към момента се възвръща от бруталния конфликт

Върховният касационен съд дефинитивно осъди Стависки на 2 години и 6 месеца условно, с 5 години изпитателен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР