Известната украинската адвокатка и правозащитничка Ирина Ноздровска е открита мъртва

...
Известната украинската адвокатка и правозащитничка Ирина Ноздровска е открита мъртва
Коментари Харесай

Красива украинска адвокатка изчезна мистериозно в края на годината, три дни по-късно откриха трупа й в река край Киев

Известната украинската адвокатка и правозащитничка Ирина Ноздровска е открита мъртва броени дни откакто съумя да се пребори против освобождението на килъра на сестра си. Делото закупи необятна гласност в Украйна, защото наказаният Дмитро Росошански е племенник на областен арбитър от Киев, оповестяват локални медии. Ноздровска изчезва безследно на 29 декември 2017 година В 18 часа организира телефонен диалог с майка си, само че бързо го завършва, тъй като пътува в рейс. Малко по-късно родителката прави опит още веднъж да се свърже с щерка си, само че телефонът й е изключен.



Близки и сътрудници на Ноздровска стартират да я търсят.



На 1 януари 2018 година тялото на младата жена е открито в река в региона на Киевска област. Според предварителните данни, евентуално дамата е бутната във водата от мост. Основната версия на полицията е ликвидиране, обвързвано с правозащитната й активност.



По данни на " Российский Диалог ", по тялото на Ирина не е имало облекла. Малко по късно украинските медии оповестиха, че тялото на правозащитничката е намерено от поданици на град Демидов. По врата й е имало пострадвания, а от облеклата й бил останал единствено сутиенът.

По думите на татко й, приятелят й Виталий е извикан на разпит в полицията. Това може да е обвързвано с провежданите следствени дейности. Младият мъж е отказал да даде показания.

Ноздровска стартира да получава закани за живота си поради делото за убийството на сестра си Светлана. На 30 септември 2015 година 26-годишната й родственичка е прегазена от автомобил, каран от дрогирания Дмитро Росошански. По това време чичо му е ръководител на Районния съд на Вишгород, област Киев.



Съдебният развой се проточва близо 2 години. Ирина Ноздровска също взе участие в делото, с цел да пледира за ефикасна присъда. Мъжът е наказан на 7 години " отнемане от независимост " и апелира присъдата пред Апелативния съд в Киев на 27 декември. Защитата на Росошански съвсем съумя да му обезпечи освобождение посредством прошка. Все отново Апелативният съд реши да върне делото за преразглеждане на първа инстанция и удължи ареста на наказания с още 60 дни. Два дни по-късно правозащитничката потъва вдън земя.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР