Известната телевизионна журналистка Лора Крумова се завръща в Нова телевизия,

...
Известната телевизионна журналистка Лора Крумова се завръща в Нова телевизия,
Коментари Харесай

Лора Крумова се завръща на екран по NOVA

Известната телевизионна журналистка Лора Крумова се завръща в Нова телевизия, където ще води ново авторско предаване – " На фокус с Лора Крумова ". Публицистичното предаване ще се излъчва всяка неделя следобяд и ще се концентрира върху настоящи политически и публични въпроси.

Крумова ще заеме мястото на ненадейно напусналата Мая Костадинова, която водеше следобедния публицистичен блок " Неделята на Нова ". Костадинова си потегли изцяло ненадейно в края на май, защото се обидила от слуховете, че се приготвят да я освободят. Тя беше част от групата публицисти от " Канал 3 ", които акостираха в NOVA, откакто братята Кирил и Георги Домусчиеви купиха " Нова броудкастинг груп " през 2019 година и някогашната шефка на " Канал 3 " Ива Стоянова. Новото предаване на Крумова ще се излъчва точно на мястото на " Неделята на Нова ", като ще започва през есента.

" Всички познават Лора Крумова и нейните професионални качества. Завръщането ѝ в фамилията на NOVA е явен знак за журналистическия стандарт, който постановяваме ", разяснява Илия Дафов, основен продуцент " Новини и настоящи излъчвания " в Нова Броудкастинг Груп. " Връщам се в часови пояс, който познавам добре. Вълнувам се от това, което следва ", споделя от своя страна Лора Крумова.
Вълна от промени
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Само 2 години откакто купиха Нова телевизия братята Кирил...

Завръщането ѝ в NOVA се случва по-малко от година и половина откакто журналистката напусна малкия екран поради серия от уволнения на близки за нея сътрудници, с които работеше в съботно-неделното предаване " Събуди се ". Събитията бяха част от сериозните промени и разтърсвания в най-голямата българска медийна група през последните 2-3 години.

След идването на власт на Домусчиеви бяха освободени или принудени да си тръгнат дългогодишни публицисти и продуценти на NOVA, както и, а на тяхно място пристигнаха фрагментите на Канал 3. Едно от най-рейтинговите излъчвания –.

В резултат на преди няколко месеца, " пришълците " от Канал 3 един по един си отидоха. на скандалната журналистка Илияна Беновска, като не го включи в обновената стратегия на.

През последната година Крумова бе заместител основен редактор в " Шоуто на Николаос Цитиридис " в bTV. Има съществени клюки, че тя ще изтегли и огромна част от екипа на шоуто на новото работно място. Бившите ѝ сътрудници от шоуто няма да е мъчно да бъдат привлечени, защото NOVA е малкия екран, която дава най-високите заплати в медийния отрасъл. В същото време вечерното предаване на Цитиридис беше кратко на половина, а екипът беше пуснат в дълга лятна отпуска, което неизбежно се е отразило и на възнагражденията на чиновниците. Говори се, че самата Крумова ще получава солидните 7000 лв. месечна заплата в NOVA.
Вярна на NOVA



Лора Крумова е един от дългогодишните фрагменти на NOVA, прекарвайки в малкия екран над 10 години. И въпреки два пъти да е напускала, постоянно е твърдяла, че там се усеща като вкъщи си.

Кариерата ѝ стартира като външнополитически кореспондент, а 5 години по-късно към този момент е лице на утринния блок " Здравей, България ", където си партнира с емблематичните публицисти Георги Коритаров и Милен Цветков. През пролетта на 2015 година, дружно с Галя Щърбева (на фотографията отгоре), основава авторското предаване " Комбина " по NOVA. Зрителите я познават и като водещ на уикенд формата " Събуди се ". През годините известната журналистка е била създател и водещ на предаванията " Тази събота " и " Тази неделя " по bTV.

Лора Крумова има над 20-годишен опит в основаването и продуцирането на телевизионно наличие. Тя е копродуцент на поредици от документални филми в три национални акции против пазаруването на гласове, а през 2015 година е оповестена за Жена на годината в категория " Медии " в обичайния конкурс на списание GRAZIA.

Лора Крумова е приключила публицистика в СУ " Св. Климент Охридски ". Впоследствие минава едногодишна специализация по публицистика в Аризонския държавен университет, Съединени американски щати. Тя е съосновател на магистърската стратегия по публицистика, продуцентство и финанси към Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР