Известната италианска актриса Джина Лолобриджида ще се яви на изборите

...
Известната италианска актриса Джина Лолобриджида ще се яви на изборите
Коментари Харесай

Джина Лолобриджида ще се кандидатира за депутат на изборите в Италия

Известната италианска актриса Джина Лолобриджида ще се яви на изборите за горна камара (Сенат) на италианския парламент през септември, заяви вестник „ La Repubblica “.

Според изданието 95-годишната кино звезда ще бъде претендент на политическата групировка „ Суверенна и национална Италия “ (Isv), в чиито листи е включена, с помощта на юриста си Антонио Ингроя. От там се надяват да преодолеят 3-процентната преграда, нужна, съгласно локалното законодателство, за влизане в Народното събрание.

Вестникът отбелязва, че това няма да бъде елементарно, защото след признатата парламентарна промяна броят на депутатите е понижен с към една трета – в долната камара от 600 депутатите към този момент ще бъдат 400, а в горната – от 315 са понижени на 200 сенатори.

Парламентарните избори ще се проведат на 25 септември.

Това не е първият опит на Лолобриджида в изборите: през 1999 година тя се кандидатира за Европейския парламент с листата на " Демократите ", само че съумя да събере едвам 10 000 гласа.
През последните години името на актрисата в светските летописи се свързва главно със скандални истории към нейното имущество, поради което води правосъдни каузи с внука си Димитри. Роднините упорстват, че Лолобриджида не е в положение да ръководи независимо имуществото си и непрекъснато става жертва на изнудване от хора от своето обграждане.

По обявата работи: Георги Даскалов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР