Известна активистка на гръцката ЛГБТИ+ (LGBTQI+) общност беше намерена убита

...
Известна активистка на гръцката ЛГБТИ+ (LGBTQI+) общност беше намерена убита
Коментари Харесай

Убиха известна ЛГБТИ+ активистка

Известна активистка на гръцката ЛГБТИ+ (LGBTQI+) общественост беше открита убита в Атина, заяви „ Прото тематика “. По този мотив ЛГБТИ+ последователите проведоха протестен протест, съобщи телевизия АНТ1.

Жертвата е 46-годишна транссексуална жена от Куба на име Анна Иванкова. Тя е взела участие в последния Атински прайд и е била латино реализатор в прочут нощен клуб в столицата.

През последните 8 години е живяла в Атина дружно с други бездомни транссексуални хора. Намерена е убита с голям брой рани в дома ѝ в квартал Агиос Пантелеймонас (Свети Пантелеймон) в понеделник следобяд.

Белезите по тялото ѝ демонстрират, че евентуално се е борила за живота си и е умряла часове преди да бъде открита.

„ Казваше се Анна, беше транссексуална жена, преселник, кралица и наша сестра. Убиха я трансфобията, расизмът и бедността. Ние не забравяме. Ние не прощаваме “, беше обявлението на ЛГБТИ+ общността, което призоваваше членовете ѝ да се съберат на протест в кварталния площад в региона на убийството през вчерашния ден вечерта, написа Българска телеграфна агенция. 

От гръцката полиция не изключват нито расистки претекст като мотив за причиняването на гибелта, нито разновидността за обир. В същото време обаче не считат за необикновено зад убийството да се крият персонални или финансови аргументи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР