Известен недостиг има и в първа градинска група. Надяваме се

...
Известен недостиг има и в първа градинска група. Надяваме се
Коментари Харесай

Чобанов: Работим за нови места в яслите в София

" Известен дефицит има и в първа градинска група. Надяваме се с тези към 3000 места, които ще бъдат пуснати от 29 август, една огромна част от децата да бъдат признати. Те са във всички възрастови групи. Ще построяваме и нови ясли ”, уточни Чобанов пред Нова телевизия и добави, че сега в развой на създаване са 12 детски градини и 2 ясли, а 16 обекта са в развой на планиране.

„ Има напълно ясни критерии и те непрекъснато се развиват като система. Има и обществена квота. Да, няма по какъв начин да се класират всички, само че подобен е животът. Имаме обсег към 46 000 деца в града. Обхванали сме голямата част от децата. По индикаторите на обсег се доближаваме до най-развитите европейски страни. Никъде в Европа няма 100% обсег ", съобщи Чобанов. " Правим най-важното и това, което е допустимо - построяваме нови детски заведения. Това е нашата задача – да подобрим потенциала на системата, с цел да има място за всяко дете. Докато има искащи, ние ще продължим да построяваме нови детски заведения и да разширяваме потенциала на съществуващите, с цел да могат всички искащи да бъдат признати “, изясни още той.

Правителството отпусна 65 млн. лева

„ Никога в историята на София, откогато тя е столица, не е имало такова изпитание за обгръщане на деца. Тези средства ще се трансфорат в доста нови места. В момента капиталовата стратегия е доста амбициозна. В развой на създаване са 14 обекта - 12 детски градини и 2 ясли. 16 обекта са в развой на планиране и подготовка за пускане. Кметът Йорданка Фандъкова е наредила на районните кметове да търсят всяка опция и всеки план, който доближи до зрял тип, ще бъде подсилен “, заключи Чобанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР