Извънредното заседание на Народното събрание, което трябва да се проведе

...
Извънредното заседание на Народното събрание, което трябва да се проведе
Коментари Харесай

Интрига до последно: Извънредното заседание на НС днес пропада?!

Извънредното съвещание на Народното събрание, което би трябвало да се организира през днешния ден, съвсем несъмнено ще пропадне, заради липса на кворум, сподели совалка на Флагман.БГ измежду главните политически сили. Заседанието бе свикано по искане на ПП-ДБ и е с две точки в дневния ред.
Трябваше да се преглежда план на решение за задължаване на министъра на опазването на здравето да предприеме дейности и ограничения за подписване на групов трудов контракт в бранш „ Здравеопазване “ и за използване на наказания за неплащане на плануваните в него трудови хонорари на медицинските експерти.
Предвидено беше чуване на служебния министър председател и външен министър Димитър Главчев поради изнесените документи за това, че е наредил на непрекъснатия ни представител в Организация на обединените нации Лъчезара Стоева да гласоподава от името на България с „ въздържал се “, без значение че страната ни е измежду вносителите на документа, с който предишния четвъртък бе одобрена датата 11 юли за „ Международен ден в памет на геноцида в Сребреница “.
Към момента е несъмнено, че депутатите от Българска социалистическа партия няма да участват, тъй като са афектирани на ръководителя на 49-ото Народно събрание Росица Кирова поради това, че не е вкарала две спомагателни точки в дневния ред. Според непотвърдена информация, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ също няма да участват. Техните депутати са по районите си и сега работят по акцията си. Висящ остава въпросът и с Движение за права и свободи, само че преди минути Флагман.БГ засече народни представители от Движението в община Руен, област Бургас – на обичайната обиколка из района.
Към момента не е ясна позицията на ГЕРБ, само че съвсем сигурно и те да не участват и по този начин в зала в 15 ч. ще останат единствено депутатите от ПП-ДБ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР