Извънредното положение стана причина близо 100 000 души да излязат

...
Извънредното положение стана причина близо 100 000 души да излязат
Коментари Харесай

Повечето безработни ще си намерят бързо работа

Извънредното състояние стана причина близо 100 000 души да излязат на пазара на труда . Но, когато настъпи облекчение на ограничаващите ограничения, огромна част от тези хора не би трябвало да имат проблем бързо да си намерят работа.

Това е мнението на зам.-министъра на труда и обществената политика Зорница Русинова, оповестено прд Канал 3.

Вярвам, че след разхлабването на ограниченията безработните ще се върнат на работа, тъй като преди този момент имахме апетит за фрагменти - сподели Русинова. - Голяма част от хората, които останаха без работа, са със приблизително обучение, а единствено 14% от тях са с висше. Те са главно в областта на услугите. Когато отворят моловете, хотелите и заведенията за хранене, по-голямата част ще могат доста бързо да си намерят работа “.

Русинова твърди също, че мярката 60/40 е помогнала за ограничение на броя безработни до релативно ниски равнища, като доста работодатели да съумели да задържат чиновниците си, макар намалелия размер работа по време на пандемията.

По отношение на сезонните служащи, които бяха върнати от Франция на две групи през миналите дни, зам.-министърът предлага хората да се въздържат от пътувания зад граница, защото Европейската комисия насочи рекомендация към страните-членки на Европейския съюз да продължат транспортните ограничения до 15 юни.

“За сезонните служащи, изключително с глада на фрагменти в селското стопанство, би било добър тласък да останат в България “, споделя още Русинова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР