Извънредно заседание на Общински съвет-Сливен е насрочено за този четвъртък,

...
Извънредно заседание на Общински съвет-Сливен е насрочено за този четвъртък,
Коментари Харесай

Общински съвет-Сливен заседава извънредно този четвъртък

Извънредно съвещание на Общински съвет-Сливен е планувано за този четвъртък, 17 март.

Причината е две оферти на кмета Стефан Радев, които касаят бежанската и филантропична рецесия в Украйна.

Едното от предложенията се отнася за даване на общински жилища от фонд „ Резервен “ на бежанци-граждани на Република Украйна или български жители, живеещи там, потърпевши от военните дейности.

Второто включва подаяние на средства в помощ на цивилното население на град Тернопол, Република Украйна. В това предложение кметът Радев показва, че в Община Сливен е постъпило писмо от кмета на побратимения град Тернопол, Република Украйна, с искане за разпределяне на средства в евро, за доставяне на цивилното население, включително и приходящи бежанци от централната и източната част на Украйна. Това са най-вече майки с деца и възрастни хора. Искането е за доставяне с медикаменти, храна, облекла и други артикули от първа нужда. В тази тежка военна конюнктура, цивилното население на Украйна се нуждае от поддръжка, нужна за запазване на живота и здравето на най-уязвимите от войната – децата, дамите и възрастните хора.

Предвид направеното искане от кмета на Тернопол, Община Сливен се е свързала с представител на НКФ „ Каритас България “, които имат посланичество в Тернопол. От фондацията са изразили съпричастност и подготвеност за подпомагане, дарените средствата да доближат до техните сътрудници в Украйна, като се дават за потребностите на цивилното население на територията на Тернопол “, се показва още в предлагането на кмета Стефан Радев.

Сесията ще се организира в зала „ Май “ от 9 часа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР