Извънредно съвместно заседание на парламентарните комисии по отбрана и по

...
Извънредно съвместно заседание на парламентарните комисии по отбрана и по
Коментари Харесай

В парламента изслушват министри и служби заради ракетата в Полша

Извънредно взаимно съвещание на парламентарните комисии по защита и по външна политика ще се състои през днешния ден от 14:30 часа. Заседанието е свикано от ръководителите на двете комисии Христо Гаджев и Екатерина Захариева във връзка случая с паднали ракети на територията на Полша.

По време на изключителното съвещание народните представители от двете комисии ще създадат обзор на всички данни и условия, известни по случая все още. За присъединяване в съвещанието са поканени министърът на външните работи Николай Милков и министърът на защитата Димитър Стоянов, управленията на Служба “Военно разузнаване ” и Държавна организация “Разузнаване “.

След края на изключителното съвещание ръководителите на комисиите по защита и по външна политика Христо Гаджев и Екатерина Захариева ще създадат изказване за представителите на медиите.

Ракети паднаха в Полша, покрай границата с Украйна, вечерта във вторник и предизвикаха гибелта на двама души. Все още няма доказателства дали случая има връзка с съветските ракетни удари по енергийната инфраструктура на Украйна, които продължиха през целия вчерашен ден.

Русия отхвърли изстреляни от нея ракети да са паднали в Полша.

Полша не разполага с безапелационни доказателства за това кой е изстрелял ракетата, която провокира детонация в село покрай границата с Украйна, съобщи пред публицисти президентът на Полша Анджей Дуда. Той добави, че Полша остава спокойна пред лицето на това, което той дефинира като " еднократен " случай. Президентът сподели, че е доста евентуално Полша да изиска съвещания по член 4 от контракта за НАТО.

Американски публични представители оповестиха, че по първични данни ракетата, блъснала Полша, е била изстреляна от украинските сили по приближаваща съветска ракета, съобщи Асошиейтед прес.

Инцидентът в Полша, който докара до загубата на човешки животи, е недопустим, крие риск за дестабилизация на целия район и за разширение на териториалния обсег на войната на Русия против Украйна. Това съобщи президентът Румен Радев в своя позиция, публикувана от прессекретариата на президента.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР