Извънредно любопитен казус възниква във връзка с пострадалите от атаката

...
Извънредно любопитен казус възниква във връзка с пострадалите от атаката
Коментари Харесай

Ако Гешев докаже тероризъм при пробива в НАП, държавата ще плаща!

Извънредно любопитен проблем поражда по отношение на потърпевшите от офанзивата против Национална агенция за приходите. Какво вършим, в случай че след направена инспекция приложението на приходната организация за изтекли данни, получим на телефона си следния СМС: "НАП: По поръчка №....има непозволено разкрити персонални данни "?

Първата естествена реакция е да се предпазим от измамници, които разполагайки с персоналните ни данни, могат да подхващат дейности по прекачване на личния ни апартамент, вила или какъвто и да е парцел. Това, което предлага Министерство на вътрешните работи, когато някой си загуби или пък му откраднат персоналната карта, съдържаща всичките нужни за сходно прекачване данни, е да се извади нов документ за идентичност.

И по този начин, отивате в съответната дирекция на Министерство на вътрешните работи, бранш "Български документи за идентичност " и се нареждате на опашката. Такава наложително ще се появи, тъй като става дума за изтекли персонални данни на към 4 млн. българи. Устремилата се към гишетата навалица е добре пристигнала за Министерство на вътрешните работи. Четири милиона, искащи да получат нови персонални карти, на цена от 13 до 90 лв. всяка, според от бързината на услугата... Цифра си е!

Да споменем също, че през юни вътрешното министерство промени Закона за българските документи за идентичност за да се усъвършенства административното обслужване на жителите. Една от новите ограничения разрешава новоиздадените персонални карти и интернационалните паспорти да се изпращат на притежателя им по пощата. Но не бързайте да се радвате - тази услуга влиза в действие от 2020 година.

Със сигурност, до момента в който висите на опашката, през главата ви ще мине мисълта, че не сте се наредили по свое предпочитание, а по виновност на страната, която е показала безхаберие при опазването на персоналните ви данни. И освен това състояние би трябвало не вие да се бръкнете в джоба, а тя да ви компенсира за вредите, породени по нейна виновност.

Възможно ли е това? В член 43 (1) от Закона за противопоставяне на тероризма се споделя следното: "Всяко лице, като се изключи подготвящите, извършващите или направилите тероризъм и подбудителите и помагачите, има право на обезщетение за действително породените имуществени вреди при или във връзка осъществяване на нормативно откритите дейности по този закон за попречване и секване на опасност от терористичен акт или за превъзмогване на последствията от терористичен акт ".

Да, текст има, но в Министерство на вътрешните работи не са толкоз глупави. Там са се наслушали на разнообразни приказки и най-много на максимата, че всеки е почтен до доказване на противното. Държавата също. Има обаче излаз и в тази обстановка. Спасението е много неуместно, само че заместник-главният и предстоящ основен прокурор Иван Гешев и подопечното му ведомство към този момент работят в тази тенденция - белият хакер Кристиян Бойков, директният му началник Георги Янков и притежателят на компанията "Тад Груп " Иван Тодоров са обвинени по член 108 от Наказателен кодекс и ще носят наказателна отговорност за тероризъм.

Само си представете - близо 4 милиона българи застават зад Гешев и сътрудниците му, в очакване да потвърдят изказванията си, а сетне съдът да удостовери доказателствата с присъда! Защото има ли правосъдно решение по това дело, всеки един от тях ще има съображение да се облегне на член 43 от Закона за противопоставяне на тероризма и да изиска страната да заплати подмяната на персоналните му документи!

Иронията си е подигравка, само че може да се окаже, че това дело ще е с резултата на директен референдум за избор на нов основен прокурор! И Гешев ще стане първия български началник на прокуратурата, зад който е застанала половината от българския народ.

Така че не бързайте с новата персонална карта. Нека изчакаме края на делото. А през това време не ни остава нищо друго, с изключение на горещо да се молим съсловието на нотариусите да си гледа прецизно работата при покупко-продажбите с парцели!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР