Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Израел Румяна

...
Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Израел Румяна
Коментари Харесай

Бъчварова официално стана посланик в Израел

Извънредният и пълномощен дипломат на Република България в Израел Румяна Бъчварова връчи на президента Реувен Ривлин своите акредитивни писма за встъпване в служба, съобщи външното министерство.

По време на срещата сред двамата в границите на формалната гала бяха разисквани редица тематики за съдействието сред Република България и Държавата Израел, както и бъдещата взаимна работа сред двете страни. Президентът уточни заслугата на България за спасяването на българските евреи и посочи главните достижения в двустранните връзки.

Той акцентира капацитета на партньорството и подчертава, че то може да бъде засилено още за развиване на двустранното икономическо съдействие, изключително в областта на нововъведенията, науката и енергетиката.

В рамките на диалога дипломат Бъчварова засвидетелства още един път уговорката и решимостта на българската страна да работи предпочитано за постигането на съответни на практика резултати по към този момент съществуващите съглашения, както и да бъде положено началото на нови.

Двамата се сплотиха в разбирането, че околните връзки и партньорства ще създадат исторически откритите връзки сред България и Израел доста по-здрави и устойчиви.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР