Извънредната епидемична обстановка заради пандемията от Covid-19 се удължава до

...
Извънредната епидемична обстановка заради пандемията от Covid-19 се удължава до
Коментари Харесай

Удължиха извънредната обстановка до 30 май

Извънредната епидемиологична конюнктура поради пандемията от Covid-19 се удължава до 30 май, реши кабинетът в оставка.

83 милиона лв. ще бъдат обезпечени за заетите медици на първа линия, а сега се работи по всеобща имунизация в туристическия отрасъл, с цел да се „ избави сезонът “. Вече е почнала имунизацията на хората, заети в туристическия отрасъл, към този момент ваксинират във Варна, разгласи здравният министър в оставка Костадин Ангелов. Сега се приготвя идната стъпка и за Бургас, а до края на деня ще бъдат издадени заповеди, с които се регламентират методите за влизане в страната.

„ За да може да спасим българският туризъм и да подобрим резултатите тази година спрямо предходната година “, изясни здравният министър в оставка. Според него, процесът по имунизацията върви добре. „ Ваксинираме от петнадесет до двадесет хиляди души дневно, отваряме зелените коридори в петък “.

От своя страна министърът на финансите в оставка Кирил Ананиев означи, че ще бъдат обезпечени средства за медиците на първа линия за май и юни. „ Двадесет и три милиона лв. са за личния състав в структурите на Министерството на здравеопазването, които са на първа линия, а останалите 60 милиона са за всички останали медици, които работят на първа линия “, сподели Ананиев.

Следващата седмица се чака кабинетът в оставка да гласува допълнителни средства и за подкрепяне в обществената сфера.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР