Извънредна ситуация се корени в спешното преустановяване на имунизациите с

...
Извънредна ситуация се корени в спешното преустановяване на имунизациите с
Коментари Харесай

Смъртен случай на жена от Йоаким Груево часове след ваксинация с Астра Зенека е причина за спиране на имунизациите с нея

Извънредна обстановка се корени в незабавното прекратяване на имунизациите с Астра Зенека у нас.

" Решението да спрем имунизацията с " Астра Зенека " е случай на съдбовен край при жена на 57 години с доста съпътстващи болести. Очакваме заключението на правосъдните медици. Категорично няма формиране на тромби ".

Това сподели в Пловдив пред входа на УМБАЛ " Св. Георги " здравният министър проф.  Костадин Ангелов , откакто през днешния ден бе разпоредено от премиера имунизацията с препарата да спре, до момента в който няма публично мнение от Европейската организация по медикаменти (ЕМА) за сигурността на имунизацията.

Спирането на имунизацията с препарата на " Астра Зенека " е една превантивна мярка. Ще изчакаме комитета по медикаменти към ЕМА, съобщи здравният министър.

Министърът и медици от лечебното заведение показаха, че директна причнно-следствена връзка за имунизация – съдбовен край все още изрично не може да се одобри. Работната диагноза на пациентката е остра сърдечно-съдова непълнота.

По време на брифинга стана ясно, че умрялата жена е била ваксинирана в медицинския център в Стамболийски. Ваксинацията е направена през вчерашния ден (четвъртък, 11 март,) следобяд след обзор при кардиолог, който е дал позитивно мнение за операцията.

Здравният министър Ангелов сподели, че нямат терзания за хората, които към този момент са се ваксинирали с " Астра Зенека ".

Нека тези, които са към този момент имунизирани да бъдат спокойни, прикани той. Тези, които към този момент са записани в електронната система ще бъдат презаписани служебно.

Докато има казуса с " Астра Зенека " работата на електронния указател за опазване на час стопира, сподели още министърът.

Министърът увери, че имунизацията продължава с препаратите на „ Модерна ” и „ Пфайзер ”. Препаратът на „ Пфайзер ” обаче се пази за членовете на изборната администрация, като министърът акцентира, че там, където има отвод от членове на СИК, ще се отключат количествата за всеобщата имунизация.

Нежеланите лекарствени реакции са към 3 на хиляда, сподели още Ангелов. 

Забележка: Снимката е илюстративна
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР