Извънредна сесия в Царево заради фонда за развитието на Летище

...
Извънредна сесия в Царево заради фонда за развитието на Летище
Коментари Харесай

Започва същинското изграждане на моста на кв. Василико, разрушен при водното бедствие

Извънредна сесия в Царево поради фонда за развиването на Летище Бургас

Община Царево също се причислява във фонда за развиването на бургаското летище. Това реши Общинският съвет на изключително съвещание. Сдружението обедини всичките 13 общини в Бургаска област, като с изключение на тях, поканени за присъединяване са и общините Сливен, Ямбол и Стара Загора.

Създаването на този фонд цели развиването на туризма, обезпечаването на полети от и до летище Бургас и отвън летния сезон и несъмнено по-лесен достъп за туристите.

„ Благодаря за поддръжката за основаване на Фонд за развиване на летище Бургас. Целта, която ще следваме като представители на Община Царево във Фонда, е да се поддържат целогодишни линии Бургас-София, Бургас – други близки интернационалните летища. Защото аз имам вяра, че капацитетът на летището не е единствено в туристическите чартъри, а би трябвало да го преглеждаме като районен транспортен център. Ние ще участваме в сдружението единствено в случай че то се развива в тази посока – да поддържаме летище Бургас като районен транспортен център “, заяви кметът Марин Киров, откакто локалният парламен утвърди предлагането му.

Общинските съветници преодоляха следващ проблем пред възобновяване на моста за кв. Василико, а точно изкупуване на части от парцели частна благосъстоятелност, които попадат в фундамента на оборудването.

„ Уважаеми сътрудници и аз като всички наши съграждани се вълнувам какво се случва с мостовете, ще успеем ли до летния сезон с построяването на моста за кв. Василико. Всъщност вие сте очевидци, че администрацията не е спряла да работи, макар затрудненията, които има на терен. С днешната докладна се постанова да изкупим следващите идеални елементи от непознати парцели по трасето на мостовото оборудване. Затова ви благодаря, че подкрепяте докладната. Идната седмица имаме подготвеност за позволение за градеж и истински действия по създаване. И на трите моста се работи интензивно по планиране и координиране, изчистване на проблеми със собствеността, с цел да стартира създаване. Дори някой да се изкушава да прави политика на тематика мостове, предлагам ви да бъдем единни – няма потребност от неприятни и нездравословни послания преди летния сезон, дано се научим да мислим държавнически и да милеем за родния край “, сподели още кметът на община Царево.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР