Извънредна обработка на зелените площи в София срещу кърлежи. Тази

...
Извънредна обработка на зелените площи в София срещу кърлежи. Тази
Коментари Харесай

В София започна извънредна обработка против кърлежи

Извънредна обработка на зелените площи в София против кърлежи. Тази година те са повече поради честите превалявания, изясняват ескперти. Те регистрират и растеж на ухапаните. Преди дни доктор от болница „ Лознец “ е извадил 50 кърлежа от главата на дете, което си играло в столичния Южен парк.

София

Големите паркове в София са обработени против кърлежи през април. Препаратите обаче не влияели на яйцата им.
Цезарина Илиева - началник-отдел в Столичната здравна ревизия: Всичките случаи, които ние имаме на ухапани жители от кърлежи, са с кърлежи, които са новоизлюпени.
Кърлежът снася сред 2 и 15 хиляди яйца на разнообразни места. Ако човек се окаже на място с новоизлюпени, има огромна възможност да бъде облазен от голям брой дребни кърлежи. Такъв бил казусът с детето в Южния парк.

Цезарина Илиева - началник-отдел в Столичната здравна ревизия: Не е за първи път подобен случай. Но е за първи път тази година И доста рядко се случва.
Експертите поучават да не вървим тук-там с неокосена трева и шубраци, да не сядаме на тревата за дълго и да носим светли облекла.
  Д-р Кунчев: Няма взрив на грип Д-р Кунчев: Няма взрив на грип
Главният здравен държавен контрольор доц доктор Ангел Кунчев съобщи в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия, че взрив на грип няма, като в близко бъдеще не се оч...

Баба Нели е взела защитни ограничения за внучето си, което постоянно играе в Докторската градина.
Трябва с чорапки да бъде обуто, с панталочне. По-трудно да стига кърлежът.
След разходка в парка огледайте добре себе си и детето. Ако имате кърлеж не го вадете сами. Потърсете персоналния си доктор или кабинетът за неотложна помощ, с който работи.
доктор Гергана Николова: Въртят ги, горят ги скубят ги. Главичката остава забива в кожата и не е свършена работата.  Започна пръскането за комари, кърлежи и бълхи в Русе Започна пръскането за комари, кърлежи и бълхи в Русе
В Русе стартира пръскането с препарати против комари, кърлежи и бълхи. Ще бъдат обработени над три хиляди декара. Екипите работят заран и вечер. Липсва...

Днес изключително против кърлежи са обработени парковете Врана, Западен и част от Южния.
Димитър Данчев - шеф на Дирекция „ Зелена система “: Не би трябвало да вали, с цел да може самото отнасяне да е дейно.
Утре следва обработка и на Борисовата градина. Пръскането на междублоковите пространства и на кварталните градинки зависи от районните кметове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР